Επιθεώρηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων σε έργα σχολικής στέγης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου

 


Επιθεώρηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων σε έργα σχολικής στέγης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου

Έργα στις γειτονιές της πόλης τα οποία αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης αλλά και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου επιθεώρησαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν σταματά. Όλο αυτό το διάστημα, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τα έργα και κυρίως αυτά που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη βελτίωση της σχολικής στέγης προχωρούν”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η αυτοψία άρχισε από τα έργα που εξελίσσονται για την κατασκευή νηπιαγωγείου στην οδό Λαχανά 13, στην τέταρτη δημοτική κοινότητα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής ακόμη ενός νηπιαγωγείου, στην οδό Καπετάν Άγρα, στη δεύτερη δημοτική κοινότητα. Ακόμη, επιθεώρησαν την πορεία των έργων ανάπλασης του πάρκου στη συμβολή της Μπότσαρη με την Ηλέκτρας όπως και τις υπό εξέλιξη παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του διατηρητέου της οδού Κριεζώτου και την επανάχρησή του ως σχολείου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου επτά εκατ. ευρώ, τα οποία υλοποιούνται χωρίς επιβάρυνση για τον δημοτικό προϋπολογισμό, καθώς έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το ΕΣΠΑ και το “Πράσινο Ταμείο”.

Ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της οδού Κριεζώτου, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σύνθετο και δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και για ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.

Μιλώντας για τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τα έργα σχολικής στέγης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης σημείωσε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο, καθώς παράλληλα με τις παρεμβάσεις στο διατηρητέο της Κριεζώτου και την ανέγερση των δύο νηπιαγωγείων στις οδούς Λαχανά και Καπετάν Άγρα προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε συνεργασία με την “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” για πέντε νέα σχολικά κτίρια και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για ακόμη δύο σχολεία μέσω ΣΔΙΤ.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!