Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: «Άνοιγμα σχολικών μονάδων και αερισμός αιθουσών σε χειμερινή περίοδο»

 


«Άνοιγμα σχολικών μονάδων και αερισμός αιθουσών σε χειμερινή περίοδο» 

 

 

          Το άνοιγμα των σχολείων μας χαροποίησε ιδιαίτερα, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου μέσω της Επιτροπής Παιδείας εισηγήθηκε μέτρα για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών μας στις σχολικές αίθουσες.

       Σε μεγάλο  ποσοστό ότι ζητήσαμε από τον Δήμο, την Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές έγιναν πράξη ( απολύμανση, επάρκεια αντισηπτικών, επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και άλλα). Ο Δήμος μερίμνησε σε όλα τα επίπεδα (πραγματοποίησε  ακόμα και τεστ σε όλες τις καθαρίστριες των σχολείων)  ώστε τα παιδιά μας να επιστρέψουν με ασφάλεια στο δεύτερο σπίτι τους. Ακόμη και θέματα θέρμανσης που παρουσιάστηκαν, ευτυχώς επιλύθηκαν άμεσα από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

     Ο δρόμος είναι μεγάλος και τα προβλήματα που επιδέχονται επίλυση παραμένουν πολλά και τα έχουμε επισημάνει με σχετικά έγγραφα προς όλους τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο.

  Η συνεργασία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμο,  σε θεσμικό πλαίσιο μέσω των εκπροσώπων της, είναι συνεχής, με σκοπό πάντα την επίλυση όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν.

     Το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων  και η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μαθητές κυρίως των μικρών τάξεων , τόσο στο γνωστικό όσο και στο κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Οι ώρες που περνούν τα παιδιά μας μπροστά σε μια οθόνη είναι πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης. Θεωρούμε το άνοιγμα των σχολείων επιβεβλημένο με όλα όμως τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

     

        Ο αερισμός των αιθουσών σε χειμερινή περίοδο επιφέρει επιπλέον προβλήματα και θέλει μεγάλη προσοχή και πιστή εφαρμογή των οδηγιών των ειδικών. Ο τακτικός αερισμός των χώρων βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και μειώνει τη συγκέντρωση των παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα του χώρου, μειώνοντας αντιστοίχως την πιθανότητα διασποράς και πιθανής μετάδοσης ασθενειών, όπως αναφέρετε στην εγκύκλιο του Υπουργείου.

      Τα σχολεία άνοιξαν σε μια περίοδο όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο τον κίνδυνο της πανδημίας και των διαφόρων ιώσεων, όσο και τον χειμωνιάτικο καιρό που επικρατεί. Είναι εύλογο και κατανοητό να υπάρχει ανησυχία για τα ανοιχτά παράθυρα, αλλά αυτό το μέτρο συστήνεται ως μέτρο προστασίας και αποφυγής της εξάπλωσης του ιού SARS Cov-2.

 

        Οι διευθυντές των σχολείων  και οι εκπαιδευτικοί  οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που τους έχουν σταλεί και να  χειρίζονται την κατάσταση όσο μπορούν καλύτερα και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά διαφορετικά δεδομένα στην κάθε αίθουσα. Ας τους δείξουμε εμπιστοσύνη και ας επικοινωνούμε μαζί τους με πρόθεση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.

    

       Για ακόμη μια φορά η ατομική ευθύνη των Γονέων , των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας, είναι το βασικό μέτρο απέναντι στην πανδημία , ας αναλάβουν επιτέλους και οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα μας, που τους έχουμε αποστείλει και επισημάνει όλους αυτούς τους μήνες.

 

       Όσα παιδιά πάνε στο σχολείο τις παγερές μέρες που θα ακολουθήσουν, ας είναι πολύ ζεστά ντυμένα και ας βοηθήσουμε όλοι να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

   

     Επίσης συνιστάται σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου, η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από  και προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

  

    Σε περίπτωση  δριμύ ψύχους και σε συνδυασμό με τα ανοικτά παράθυρα ο Δήμος μπορεί και πρέπει να πάρει απόφαση για κλείσιμο των σχολικών  μονάδων σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων.

 

     Ας φροντίσουμε όλοι μαζί ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ, με επιμονή και υπομονή να ξεπεράσουμε και αυτή την κατάσταση υγιείς, ας είμαστε η λύση του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα.

Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

 

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!