Εθελοντική αιμοδοσία στο Δ. Ωραιοκάστρου: Μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες

 


Εθελοντική αιμοδοσία στο Δ. Ωραιοκάστρου: Μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες

Παρών στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου το πρωί της Κυριακής, σε συνεργασία με το «Θεαγένειο» Νοσοκομείο, έδωσαν δεκάδες εθελοντές αιμοδότες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Προσέφεραν αίμα και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης, ειδικά αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε με την πανδημία του Covid-19 και οι ελλείψεις σε αποθέματα αίματος είναι μεγάλες.

Η αιμοδοσία, με το σύνθημα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή», διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου. Υλοποιήθηκε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας Covid-19 από κινητό συνεργείο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου από τις 09.00 ως τις 13.00.


«Αξίζουν συγχαρητήρια στους δεκάδες εθελοντές αιμοδότες, καθώς προσήλθαν στο Δημαρχείο και προσέφεραν αίμα παρά τον παγετό που επικρατεί από το πρωί. Στη δράση συμμετείχαν 50 αιμοδότες, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Η συμμετοχή του κόσμου αποδεικνύει ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και να ενισχύουμε τις τράπεζες αίματος», τόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.


Η κ. Ζάπρα ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου «Θεαγένειο» και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο να ενισχυθούν ακόμη περισσότερα τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!