Δωρεάν έλεγχος αντισωμάτων για τους αιμοδότες στο ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης

 


Δωρεάν έλεγχος αντισωμάτων για τους αιμοδότες στο ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης

 

Συνεχίζονται οι αιμοληψίες του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου», στο ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης, που παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά για διοργάνωση 20 εθελοντικών αιμοδοσιών τους μήνες Δεκέμβριο του 2020 και Ιανουάριο του 2021, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

 

Αναγνωρίζοντας την  ανεκτίμητη προσφορά των αιμοδοτών προς τους ασθενείς του, το Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», προσφέρει δωρεάν τον έλεγχο αντισωμάτων SARS CoV-2, από 1η Ιανουαρίου 2021. Η εξέταση θα διενεργείται μετά από κάθε αιμοδοσία ή αιμοπεταλιοδοσία σε κάθε αιμοδότη που το επιθυμεί. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα τηλεφωνικά ή εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να παραλάβουν το αποτέλεσμα εγγράφως από την ΝΥ Αιμοδοσίας.


Η εξέταση αντισωμάτων COVID-19 είναι μια ανοσολογική εξέταση, η οποία ανιχνεύει αντισώματα έναντι της ασθένειας COVID-19 σε ένα δείγμα αίματος. Τα αντισώματα παράγονται από τον οργανισμό μας στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει μια μόλυνση.

 

Ταυτότητα δράσης

Αιμοδοσίες της ΝΥ Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου» με το εξειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και με την αρωγή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά

ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης, οδός Περικλέους 11, δίπλα στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Ιανουάριος 2021 // ΤΡ 19, ΠΕ 21, ΣΑΒ 23, ΤΡ 26, ΠΕ 28, ΣΑΒ 30.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:00 - 19:00

Κάθε Σάββατο 08:30 - 14:00

 


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

 

 

Σημειώσεις / Άλλες πληροφορίες

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά κυρίως τους κατοίκους των Δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης που θέλουν να αιμοδοτήσουν για κάποιο ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή ως εθελοντές και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα νοσοκομεία.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να μετακινούνται για Αιμοδοσία,

•είτε με την αποστολή SMS με τον κωδικό 1 στο 13033,

•είτε με τη Βεβαίωση κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών επιλέγοντας τον κωδικό Β1.

Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική  τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ τους και να φορούν μάσκα.

Τις εθελοντικές αιμοδοσίες υποστηρίζουν οι εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης.

Σύνθημα δράσης «Αίμα: Δώρο Ανεκτίμητης Αξίας»

 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2313 307011 και στο 2310 020160.

  

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου ευχαριστούν τους αιμοδότες που στηρίζουν τις εθελοντικές αιμοδοσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, ώστε κάθε συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό που λέγεται αίμα, όταν το χρειαστεί.

Καλούν τους συμπολίτες μας, να κοινοποιήσουν παντού τις ακριβείς ημερομηνίες των αιμοδοσιών του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου», καθώς και την απόφαση του Νοσοκομείου να προσφέρει σε όλους τους αιμοδότες, δωρεάν εξέταση αντισωμάτων SARS CoV-2.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!