Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εξοπλίζει με 111 σύγχρονα μηχανήματα το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

 


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει με 111 σύγχρονα μηχανήματα το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

 

Με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού γίνεται με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά σε 55 διαφορετικά είδη και σε συνολικά 111 μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνει σταδιακά το μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ενισχύοντας στην πράξη το σύστημα δημόσιας υγείας και εξασφαλίζοντας στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες και συνθήκες περίθαλψης. Σεβόμενοι τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που είναι οι πυλώνες της δημόσιας υγείας, όπως αποδείχτηκε και στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού τους, δίνοντας την ευκαιρία σε γιατρούς και νοσηλευτές να επιτελέσουν το καθήκον τους με σύγχρονα μέσα, ανταποκρινόμενοι σε όλες τις υγειονομικές προκλήσεις. Με ευρωπαϊκούς πόρους 7,7 εκ. ευρώ εξοπλίζουμε διαφορετικές κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου ‘Παπανικολάου’, που πλέον θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Η δημόσια υγεία αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να γίνουν τα νοσοκομεία μας ακόμη πιο σύγχρονα και οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις βέλτιστες υπηρεσίες υγείας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο εξοπλισμός του νοσοκομείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαγνητικό τομογράφο, αναπνευστήρες ΜΕΘ, monitor παρακολούθησης βαρέως πασχόντων ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, χειρουργικές και ορθοπεδικές τράπεζες, μηχανήματα εξωσωματικής κυκλοφορίας, πλυντήρια, σκιαλυτικές λυχνίες led με δορυφόρους, ψηφιακούς επεξεργαστές, ιννοπτικά βρογχοσκόπια, ενδοσκοπικό πύργο για επεμβάσεις στην καρδιά, χειρουργικά μικροσκόπια, εξοπλισμό ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής, φορητά συστήματα πολύ-υπνογραφίας, πλήρες εργοσπιρόμετρο, σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης ύπνου, σπιρόμετρο, συστήματα υπερηχοβρογχοσκόπησης (EBUS), επεμβατικής βρογχοσκόπησης διαθερμίας ARGON PLASMA COAGULATION και επεμβατικής βρογχοσκόπησης κρυοβιοψίας, εγκεφαλογράφο, ηλεκτρομυογράφο, μηχάνημα ανοσομαγνητικού διαχωρισμού, αυτοματοποιημένο σύστημα κυτταρογενετικής ανάλυδης, δεξαμενή αζώτου αποθήκευσης αιμοποιητικών μοσχευμάτων, απαγωγούς, αυτόματο γενετικό αναλυτή ανάγνωσης αλληλουχίας DNA APPLIED BIOSYSTEMS, μηχάνημα οπτικής τομογραφίας και ψηφιακής περιμετρίας, μικροσκόπια, ιστοκινέτα, ψυκτικό μικροτόμο φορητό υπέρηχο και ακτινοσκοπικό μηχάνημα, υπερηχοτομογράφους, ακτινοσκοπικά μηχανήματα, υπερηχοτομογράφους και ορθοπαντογράφο ψηφιακών πανοραμικών απεικονίσεων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!