Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΔΕΘ την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Μια μεγάλη πράξη αγάπης



Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΔΕΘ   
την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Μια μεγάλη πράξη αγάπης  

 

Η  Εθελοντική Αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ΔΕΘ HELEXPO A.E. και το «Όλοι μαζί μπορούμε» την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 εξελίχθηκε σε μία μεγάλη πράξη αγάπης. Περισσότεροι από εκατό συμπολίτες μας στη Θεσσαλονίκη, αψηφώντας το χιόνι και το κρύο, κατέφτασαν στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ.), προκειμένου να προσφέρουν το αίμα τους και την ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν άμεση ανάγκη, όπως παιδιά και ενήλικες με μεσογειακή αναιμία, θαλασσαιμικοί, πολυμεταγγιζόμενοι, καρκινοπαθείς κ.ά..

          Η μειωμένη συλλογή αίματος, που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, περιόρισε τα αποθέματα αίματος σε οριακά επίπεδα. Η αιμοδοσία της 14ης Φεβρουαρίου απέφερε 90 πολύτιμες φιάλες αίματος, αλλά η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν πάντα να απευθύνονται στα νοσοκομεία που έχουν τμήμα αιμοδοσίας, καθώς και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνονται συχνά.

          Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι συμμετείχαν στην κοινή αυτή προσπάθεια και ειδικότερα:

  • το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια του Κέντρου Αίματος Μαρία Χατζηκύρκου μαζί με την ομάδα της, που μας “μετάγγισαν” τη χαρά της αιμοδοσίας και υλοποίησαν τις αιμοληψίες,
  • το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την έντονη κινητοποίηση του υφιστάμενου δικτύου αιμοδοτών,
  • το «Όλοι μαζί μπορούμε» για την πρωτοβουλία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την προώθησή της μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τις ιστοσελίδες τους,
  • τη ΔΕΘ HELEXPO A.E. για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της, στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης,
  • τα τοπικά και πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και τους φίλους, που “αγκάλιασαν” την κοινή αυτή προσπάθεια και φρόντισαν να τη διαδώσουν,

αλλά πάνω από όλους,

  • τους εθελοντές αιμοδότες που κατάφεραν να έρθουν και να προσφέρουν το αίμα τους στους συμπολίτες μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη, όμως και όσους δεν τα κατάφεραν αυτήν τη φορά, παρά την προθυμία τους.

          Σας περιμένουμε στην επόμενη εθελοντική αιμοδοσία, στις 7 Μαρτίου 2021, για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα σε επόμενο δελτίο τύπου.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!