Ιδρυτική διακήρυξη Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μυγδονίας

 


     ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

Φίλες και φίλοι,

Τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη δημιουργήθηκε η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ που περιλαμβάνει τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Μυγδονίας με τα τρία χωριά του, τη Λητή, το Δρυμό και το Μελισσοχώρι αλλά επίσης και τα χωριά Μονόλοφο, Πετρωτό Ν. Φιλαδέλφεια και Μεσαίο, του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καλλιθέας, χωριά που γειτνιάζουν όλα μεταξύ τους.

Μετά τις εκλογές του Ιούλη του 2019 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, άρχισε να ξετυλίγεται γοργά το κουβάρι της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής της πολιτικής στην παιδεία, την υγεία, την εκπαίδευση, τη δημόσια διοίκηση, στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στις εργασιακές σχέσεις, στο χώρο της παιδείας, της επιστήμης, του πολιτισμού, στην αγροτιά, την  κτηνοτροφία, κ.λ.π.

Αποδεικνύεται δε καθημερινά ότι οι προεκλογικές της υποσχέσεις για στήριξη της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων, των αδύναμων κοινωνικά ομάδων, την εκτόξευση των επενδύσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας παλιών και νέων εργαζομένων, με το πολυδιαφημιζόμενο σλόγκαν για «πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές» ήταν προεκλογικά λαϊκίστικα λόγια του αέρα, απλά  και μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Μάλιστα αποδεικνύεται καθημερινά ότι ούτε τη απόδραση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό σταμάτησε (αντίθετα την αύξησε) ούτε την ανεργία καταπολέμησε, με αποτέλεσμα την καθημερινή ραγδαία αύξηση της (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ), ούτε το εθνικό σύστημα υγείας ενίσχυσε (με την πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού) ούτε για την δημόσια παιδεία και τους εκπαιδευτικούς μερίμνησε (αντίθετα στήριξε με ευνοϊκές διατάξεις αμφιβόλου αξίας κολέγια και τους σχολάρχες), ούτε την μικρομεσαία τάξη ενίσχυσε (με τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς) ούτε αυτά που υποσχέθηκε στον αγροτικό τομέα υλοποίησε, ούτε τον επιστημονικό κλάδο στήριξε, ούτε το περιβάλλον σεβάστηκε, ψηφίζοντας τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, κ.λ.π

Κι όμως η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη βρήκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους ταμειακό απόθεμα 37 δις ευρώ από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως άρχισε από την πρώτη μέρα να σκορπίζει σε μετακλητούς (πετυχαίνοντας ρεκόρ 45ετίας), σε ρουσφέτια, σε απ’ ευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ,  κλπ. αποδεικνύοντας ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι η μόνο τη διαφάνεια δεν είχε στο νου της όταν την επικαλούνταν προεκλογικά. Η κυβέρνηση των «αρίστων» την οποία ευαγγελίζονταν ο κ. Μητσοτάκης εγκόλπωσε και έδωσε κυβερνητικές θέσεις σε ανθρώπους της ακροδεξιάς, στελέχη με μαϊμού πτυχία, ανύπαρκτους τίτλους, κομματάρχες παλιάς κοπής, κλπ.

Η αντικοινωνική πολιτική της ξεσκεπάστηκε πλήρως από την πανδημία που ταλανίζει τη χώρα αφού απέφυγε εσκεμμένα να στελεχώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, (αφήνοντας βέβαια στο απυρόβλητο τις ιδιωτικές κλινικές) χάνοντας τον έλεγχο της εξάπλωσης της με το σύστημα ακορντεόν που υιοθέτησε σε εμπόριο και σχολεία, αποπροσανατόλισε την κοινωνία με αερολογίες περί του αριθμού των εμβολίων, έλαβε αντικρουόμενα  μέτρα καραντίνας (αλλού κολλάει κι αλλού όχι). Πολλές φορές μάλιστα ενήργησε αντίθετα με τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και γι αυτό δεν δίνει στα κόμματα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής. Την ίδια στιγμή ο λαός υπερχειλίζει τα καταπονημένα δημόσια νοσοκομεία, προσμένοντας τα χειρότερα από το επερχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας  που βρίσκει το ΕΣΥ σε κατάσταση ημιδιάλυσης και το προσωπικό του στα όρια των ανθρώπινων αντοχών.

Κι όπως λέει ο σοφός λαός μας ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερνε και ψήφιζε, με υπολειτουργούσα τη Βουλή, χωρίς διαβούλευση τις περισσότερες φορές  και με τον λαό κλεισμένο στα σπίτια του, σειρά νομοσχεδίων με τα οποία ξεθεμελίωσε όλα τα κεκτημένα της κοινωνίας.

Για παράδειγμα, εξίσωσε επαγγελματικά τους κολεγιακούς τίτλους σπουδών 3ετούς φοίτησης με αυτούς της 4ετούς και 5ετούς φοίτησης  στα ΑΕΙ, κατάργησε ουσιαστικά το εργατικό δίκαιο, ψήφισε τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο παρά την οργισμένη αντίδραση σύσσωμων των περιβαλλοντικών οργανώσεων (ενώ με τροπολογία στον ίδιο νόμο ο μισθός των στελεχών από περίπου 4.600 ευρώ εκτινάχθηκε στα 8.314 ευρώ), κατάργησε  την προστασία της πρώτης κατοικίας προς όφελος των τραπεζών, κατάργησε το 8ωρο του Ν.2269/1920, κατάργησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να οργιάζει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, απαγόρευσε τις  συναθροίσεις - διαδηλώσεις με τον χουντικής έμπνευσης Νόμο 4703/2020, κατάργησε την αποζημίωση απόλυσης στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που πτωχεύουν, ενώ μπούκωσε με εκατομμύρια τα Μέσα Ενημέρωσης και τις ιστοσελίδες επιρροής της για να την λιβανίζουν καθημερινά αποκρύπτοντας ή αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, προχώρησε στην παγκόσμια πρωτοτυπία της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, (ΟΠΠΙ) παρά τις έντονες αντιρρήσεις σύσσωμης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τις δυναμικές αντιδράσεις των φοιτητών ακόμη και των ίδιων των Αστυνομικών Ενώσεων. Πνιγμένη στην αλαζονεία της εξουσίας βαδίζει τον μοναχικό δρόμο (με ουρά το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου) του αυταρχισμού και της σύγκρουσης με όλη την κοινωνία.

Κοινωνία, που εξαπάτησε και υφάρπαξε την ψήφο της συμπορευόμενη είτε με τους μακεδονομάχους για τη συμφωνία των Πρεσπών,  για την οποία υποσχόταν ότι είτε δεν θα αναγνώριζε  είτε θα τροποποιούσε, είτε θα έβαζε ΒΕΤΟ για την ένταξη της σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν έπραξε κι ούτε είχε σκοπό να πράξει..

Σήμερα λοιπόν τιμάει την «προδοτική» αυτή συμφωνία και μάλιστα ανέλαβε να την προωθήσει και στηρίξει  σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.  Συμφωνία που δεν επέτρεψε στην Τουρκία να εγκατασταθεί στα βόρεια σύνορα μας ενώ τα ελληνικά αεροπλάνα σταθμεύουν σήμερα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Την ίδια λαϊκίστικη πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ  και στα εθνικά θέματα αρνούμενη να θέσει με ένταση στην Ε.Ε θέμα κυρώσεων στη Τουρκία για την πολιτική προσβολής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που ακολουθεί η φίλερις γείτονα χώρα,  πολιτική που την αποθρασύνει καθημερινά καθιστώντας την ένα επικίνδυνο γείτονα.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μας η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών ψάχνει να βρει τρόπο να αποδράσει από τα αδιέξοδα της κηρύσσοντας εκλογές στην πρώτη ευκαιρία που θα της δοθεί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για άλλη μία φορά.

Δυστυχώς όμως γι αυτήν και ευτυχώς για την κοινωνία είναι βέβαιο ότι δεν θα το καταφέρει αφού πλέον οι πολίτες κατανόησαν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θέλει και δεν μπορεί να στηρίξει την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά.

Μοναδικός στόχος της αυταρχικής κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιβολή ενός αστυνομικού κράτους βίας, εκφοβισμού και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης ούτως ώστε να περάσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της και να φτωχοποιήσει τις μεγάλες μάζες της κοινωνίας, με παράλληλη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ σας καλεί να πυκνώσετε τις γραμμές της για να μην επιτρέψουμε να γυρίσει το καράβι πίσω.

Η κοινωνία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και θα το έχει μόνο με μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στο Facebook: ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ.

                        


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!