Η διοίκηση ΟΑΣΘ απαντά στους επαγγελματίες συνδικαλιστές

 


Η προσπάθεια της μειοψηφίας των επαγγελματιών συνδικαλιστών να προκαλέσουν προβλήματα στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εν μέσω πανδημίας, απέτυχε παταγωδώς.

Για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους, γιατί η πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει, εξαπολύουν ανυπόστατες καταγγελίες για δήθεν “μονομερείς ενέργειες της Διοίκησης”, ψευδόμενοι χωρίς να ορρωδούν, αποκρύπτουν τα πραγματικά τους κίνητρα.

Τα οποία είναι η διατήρηση της σωρείας των παράνομων ατομικών προνομίων τους, όπως οι 1.000 μέρες συνδικαλιστικής άδειας με αποδοχές (παρά την αντίθετη επιταγή του Νόμου) και η είσπραξη εκτός των τακτικών αμοιβών για υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα ενώ, ελέω συνδικαλιστικής άδειας δεν δούλεψαν ούτε λεπτό.

Οι κ.κ. συνδικαλιστές, είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στους πολίτες, που από το υστέρημα τους πληρώνουν το κόστος λειτουργίας του ΟΑΣΘ:

1. Πόσες ημέρες τον χρόνο δουλεύουν για τις, διπλάσιες από τον μέσο όρο της Θεσσαλονίκης, αποδοχές που ανελλιπώς εισπράττουν;

2. Πληρώνονται υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα ενώ δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα λεπτό;

3. Οι λαλίστατοι κ.κ. Πρόεδρος και Γραμματέας του σωματείου, μήπως μπορούν να ενημερώσουν τους πολίτες πόσες ημέρες συνδικαλιστικής άδειας ελάμβαναν, και θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν, κάθε χρόνο;

4. Σε ποιο άλλο σημείο του πλανήτη δίνεται “άδεια ονομαστικής εορτής”;

Χωρίς να ντρέπονται χρησιμοποιούν προσχηματικά την πανδημία για να καλύψουν τα πραγματικά αίτια των ενεργειών τους. Αναφέρονται ψευδώς για, δήθεν, “συνωστισμό στα λεωφορεία που προκαλεί η Διοίκηση”, που, με την στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, ήδη έφερε ήδη επιπλέον 157 μισθωμένα λεωφορεία και 45 ακόμη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Και προβάλλουν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς εκείνοι που προκήρυξαν απεργία για να μην κυκλοφορούν καθόλου λεωφορεία στην πόλη! (βέβαια πήραν την απάντηση που έπρεπε από την Δικαιοσύνη). Ισχυρίζονται ψευδώς, περί δήθεν απουσίας τεστ Covid-19 και δήθεν έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, όταν γνωρίζουν ότι χιλιάδες τεστ έγιναν και γίνονται σε όλο το προσωπικό τόσο από τον ΕΟΔΥ, όσο και με δαπάνες τους ΟΑΣΘ. Ατομικά μέσα προστασίας διανεμήθηκαν και διανέμονται διαρκώς στο προσωπικό, και στις αποθήκες του ΟΑΣΘ σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μάσκες, γάντια και τόνοι αντισηπτικού, ενώ πρώτος ο ΟΑΣΘ πρόκειται να προμηθευτεί τις επόμενες ημέρες μάσκες FFP2-N95.

Οι πολίτες βλέπουν την καθημερινή βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Η πραγματικότητα πλέον αφήνει στο παρελθόν τα συνδικαλιστικά απολιθώματα που θεωρούν την αστική συγκοινωνία κτήμα τους.

Αν πράγματι θέλουν να βρουν ποιοι διαλύουν τον ΟΑΣΘ (όχι σήμερα αλλά από δεκαετίες) δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη.

Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι η Διοίκηση θα συνεχίσει αταλάντευτα την συνεχή προσπάθεια βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για να έχει η Θεσσαλονίκη την αστική συγκοινωνία που της αξίζει.

Ασφαλώς η διοίκηση είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι καθημερινά εργάζονται υπεύθυνα και αγόγγυστα κάτω από τις ιδιαίτερες σημερινές συνθήκες και τους οποίους συνδράμει αποδεδειγμένα με κάθε νόμιμο τρόπο. 

Όμως, δεν πρόκειται να ενδώσει στις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις των κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών οι οποίες δε προωθούν τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Το μήνυμα μας προς τους συνδικαλιστές είναι απλό “καιρός να δουλέψετε για τις υψηλές αμοιβές που λαμβάνετε, η εποχή που οι πολίτες πλήρωναν και εσείς εισπράττατε είναι παρελθόν, οριστικά”.


Εκ του Ο.Α.Σ.Θ 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!