Σ. Αναστασιάδης: Διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των πανεπιστημίων

 


Σ. Αναστασιάδης στον  status fm 107,7: Διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των πανεπιστημίων

 

 « Το πρόβλημα στα Πανεπιστήμια είναι διαχρονικό. Δεκαετίες υπάρχει βία που ασκείται κατά καθηγητών, αλλά και φοιτητώναπό ακραία στοιχεία. Το ν/σ αποβλέπει στην αποτροπή πράξεων βίας και ανομίας και στην διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των πανεπιστημίων» τόνισε ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης σήμερα το πρωϊ στον ρ/σ status fm 107,7, αναφορικά με την μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και πρόσθεσε,

« Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται σε προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης,  ήταν αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών  είναι επιμελείς και τους ενδιαφέρει να τελειώσουν τη σχολή τους. Τους λίγους δεν μπόρεσε τόσα χρόνια η πολιτεία να ελέγξει, αυτοί δημιουργούν τα προβλήματα ».

 

Όσον αφορά την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε  ότι, πρέπει να υπάρχουν κριτήρια. «… Το ελεύθερη εισαγωγή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισοπέδωση προς τα κάτω, κάτι με το οποίο διαφωνεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Για  την μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ο κ. Αναστασιάδης  υπογράμμισε:

 

«Κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε με τον Κορωνοϊό. Δυστυχώς  δεν σέβονται την υγεία των συνανθρώπων τους. Προφανώς οι συγκεντρώσεις γίνονται για να δημιουργήσουν ένα ρήγμα στην κοινωνία»

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων και γιατί δεν αξιοποιείται προσωπικό που ήδη υπάρχει τόνισε: 

 

«Η ουσία είναι ίδια, άλλωστε αυτοί που θα είναι στα Πανεπιστήμια θέλουν ειδική εκπαίδευση για να  έχουν άλλη συμπεριφορά και να συμπεριφέρονται με τρόπο πειστικό και όχι κατασταλτικό. Η διαδικασία θα γίνει με την διαδικασία του ΑΣΕΠ και είναι διαφανείς οι τρόποι προσλήψεων».

https://www.youtube.com/watch?v=a_dBr4msxWQ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!