Δ. Ωραιοκάστρου: «1821 - 2021: 200 χρόνια Ελλάδα Ελεύθερη»

 


Δ. Ωραιοκάστρου: «1821 - 2021: 200 χρόνια Ελλάδα Ελεύθερη»

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «1821-2021: 200 χρόνια Ελλάδα Ελεύθερη», διοργανώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, καλούν τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του καναλιού του Δήμου Ωραιοκάστρου στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCyA3QtfBQpgjTqvrqzqQRcA/featured).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σίσσυ Γκίκα και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Καραθανάσης, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο που διαδραμάτισε η Θεσσαλονίκη κατά την κήρυξη της Επανάστασης.

Επίσης, στην εκδήλωση θα μιλήσει για το ρόλο της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση ο πατήρ Νικόλαος Μοναστηρίδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Λία Δρόσου, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου και Σταύρος Μαρμαρίδης, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Νικόλαος Νταμπαλής και ο ποιητής, Ευάγγελος Δρόσος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!