Δ. Κορδελιού Ευόσμου: «Παιχνίδι Ιστορίας- 1821 Χρόνια Δοξασμένα»

  


«
Παιχνίδι Ιστορίας- 1821 Χρόνια Δοξασμένα»

 

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου  στις 19.00 , ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, τη Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο των εορταστικών-επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου, για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το παιχνίδι Ιστορίας με θέμα «  «1821 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ» για μικρούς και μεγάλους  στις 25 Μαρτίου 2021 στις 18.00.

 

 

«Η σημασία της διάδρασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη διαδικασία της μάθησης. Οι συμμετέχοντες μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα ταξιδέψουν στο χρόνο και θα γίνουν ένα με τους επαναστατημένους Έλληνες, κατανοώντας το πνεύμα της εποχής και θα εμπνευστούν από τον αγώνα τους»  δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιου Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 

 

 

Το διαδικτυακό παιχνίδι απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, σε παιδιά  και οικογένειες.

Οι παίκτες/παίκτριες θα λάβουν μέρος σε “αποστολές” γνώσης (ερωτήσεις με παιγνιώδη τρόπο), και παρατήρησης (προβολή ολιγόλεπτων αποσπασμάτων ταινιών και εικαστικών έργων). Εικαστικοί, ηθοποιοί, μουσικοί και καθηγητές θα πλαισιώσουν τις "αποστολές" με το λόγο και τη μουσική τους (απαγγελία αποσπασμάτων κειμένων των πρωταγωνιστών του Αγώνα, εκτέλεση τραγουδιών, πληροφορίες για την Επανάσταση μέσα από την Τέχνη, ευσύνοπτες ιστορικές αναφορές κ.λπ.). Συμμετέχουν οι: Βασ. Πρατσινάκης, Ι. Φιλιππουπολίτης, Αντ. Κουμανδράκης, Γ. Φακαλής, Κλειώ Χρηστίδου-Ωδείο "Εν Αρμονία", Αστερ. Χαριτίδου, Ελευθ. Δημηρόπουλος, Αθ. Λαζαρίδης, Φ. Τσατσάια.

Για το μήνυμα της Επανάστασης θα μιλήσει ο πρωτοσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας από την ενορία Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

 

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, στόχος όλων  των διοργανωτών του παιχνιδιού  είναι  τα  παιδιά και η νεότερη γενιά  γενικότερα, να πάρουν κι άλλες πληροφορίες. Να γνωρίσουν  ακόμη περισσότερα γεγονότα  για την Επανάσταση του 1821 και από άλλες πηγές και με άλλους τρόπους  ακόμη και μέσα από ένα ευχάριστο, έξυπνο, και διαδραστικό παιγνίδι.  Επειδή το παιδί – συνέχισε η κ. Παμποκίδου- γνωρίζει και μαθαίνει τον κόσμο μέσα από το παιγνίδι, τώρα δίνεται σε όλα τα παιδιά  η ευκαιρία με έναν άμεσο και διαδραστικό τρόπο να μάθουν τους ήρωες και  τις νικηφόρες μάχες της ελευθερίας μας.  

 

  Στους νικητές/τριες θα δοθούν ποικίλα δώρα, όπως βιβλία, παιχνίδια, μάσκες, μπλούζες κ.λπ., με θέμα το 1821.

 

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021 (10.00 π.μ.) στον εξής σύνδεσμο   https://forms.gle/RaneT43Fj6cwx7we8

 

...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!