Δ. Παύλου Μελά: Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Προγραμματισμός 2021)

 


Με μια «βεντάλια» δράσεων που καλύπτουν χρονικά όλο το 2021 και εντάσσονται στο πλαίσιο των δύσκολων ημερών που διανύουμε, αλλά χωρίς να χάνουν καθόλου από την αίγλη και τη λάμψη που αρμόζει στην περίσταση, σκοπεύoυν να γιορτάσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Παύλου Μελά και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτισμού.

https://pavlosmelas.gr/200xronia_politismos_programmatismos/

https://www.facebook.com/PavlosMelasGR/posts/2882543751961544

Το σύνθημα της έναρξης δόθηκε ήδη από τις αρχές Μαρτίου, με δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις που έτυχαν μεγάλης απήχησης και αξιοσημείωτης αποδοχής. Η διαδικτυακή ομιλία «Οι γυναίκες στην Επανάσταση του 1821» με εισηγήτρια την ιστορικό Βασιλική Λάζου και η συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου για την παρουσίαση του φετινού ημερολογίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας με τίτλο «Αναζητώντας την Κληρονομιά του Εικοσιένα στη Μακεδονία του 19ου αιώνα» που μεταδόθηκε σε live streaming συγκέντρωσαν θετικές κριτικές και σχόλια, αλλά η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο πλούσια και εντυπωσιακή.

Μουσικά αφιερώματα με τραγούδια για την Ελληνική Επανάσταση, συνεργασίες με άλλους φορείς, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ένα άκρως ενδιαφέρον graphic novel, παρουσιάσεις βιβλίων -όλα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας έναντι της πανδημίας- περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το τμήμα Πολιτισμού για το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από τις 24 Μαρτίου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Παύλου Μελά αναμένεται να ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2021, ωστόσο οι τελικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε φορά λίγες μέρες πριν, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και των Ειδικών Επιστημόνων.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα καλούν όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας και τη μέγιστη ώρα του έθνους μας, την Επανάσταση του 1821!

Γιορτάζουμε με σύνεση και αξιοπρέπεια τα 200 χρόνια από τη λευτεριά της πατρίδας. Με ακλόνητη πίστη στα ιδανικά του αγώνα και τον μακραίωνο πόθο για τη λευτεριά που φώλιαζε στις καρδιές των Ελλήνων, μεταλαμβάνουμε στις θυσίες των προγόνων μας και θυμόμαστε...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!