Δ. Θεσσαλονίκης: Έκθεση φωτογραφίας "τελεία" με αφορμή την παγκόσμα ημέρα της γυναίκας

 


ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΕΛΕΙΑ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας


«Τελεία.» Μια αιχμηρή και πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-CASA BIANCA,  με θέμα τις γυναίκες-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

 


Μια παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης με αφορμή  την Ημέρα της Γυναίκας, που την περίοδο του εγκλεισμού υφίσταται έντονη τη βία και την κακοποίηση μέσα στο σπίτι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Μια έκθεση φωτογραφίας που εμπεριέχει πολλαπλούς προβληματισμούς.

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης επιδιώκει να προβάλει, πάντα με εικαστική προσέγγιση, και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο.

 

Πίσω από κάθε  εικόνα, κρύβεται  η ιστορία μίας γυναίκας . Ιστορίες που κρύβουν εσωτερικό και εξωτερικό πόνο. Ιστορίες που σημαδεύουν…

 

Το μήνυμα της έκθεσης είναι:  ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΗ ΤΗΣ! ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ….

 

«Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η ιστορία μιας γυναίκας.  Μια ιστορία αθέα-τη, μια ιστορία χωρίς φωνή. Η τέχνη συμπορεύεται με την κοινωνία και την καθημε-ρινότητά της.Φυσικά δεν μένει ασυγκίνητη στην ενδοοικογενειακή βία. Ένα έγκλημα που αποκρύπτεται περισσότερο από κάθε άλλο, σε όλο τον κόσμο.Για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση εξαιτίας του εγκλεισμού που μας επέβαλε η πανδημία. Καμιά γυναίκα δεν είναι μονή της. Όλες και όλοι μαζί βάζουμε τελεία στην ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!