Δ. Θεσσαλονίκης: «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!»

 


Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα έμφυλης βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας και με γνώμονα την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματά τους και με τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων παραβατικών συμπεριφορών και των προεκτάσεών τους, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Thessaloniki–ΚΕΔΗΘ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, στις 6.00 το απόγευμα.

Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν η διαχείριση των συναισθηματικών διαταραχών, των προβλημάτων συμπεριφοράς και των διαπροσωπικών σχέσεων, ο τρόπος αντιμετώπισης ακραίων παραβατικών συμπεριφορών και των προεκτάσεών τους καθώς και η νομική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας από τα θύματα αλλά και από τους παρατηρητές.

Την εκδήλωση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, θα χαιρετήσουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Ναταλία Βαρσάμη. Εισηγήσεις θα απευθύνουν οι:

- Κυριακή Κωφού, Ψυχολόγος, απόφοιτη Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ, μετεκπαίδευση στην κλινική ψυχοθεραπεία, MSc Επιστήμες της Αγωγής - Ειδική Αγωγή

- Ευδοξία Καλπατσινίδου, Δικηγόρος Παρ' Εφέταις

- Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, ΑΠΘ

Η εκδήλωση θα προβάλλεται μέσω live streaming στη σελίδα του LiveMedia.gr: https://www.livemedia.gr/emfylh-via

και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct Thessalonikis – ΚΕΔΗΘ:

Face book:

https://www.facebook.com/Europe-Direct-Thessalonikis-%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%97%CE%98-131452960368775

YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCBvLHNizd12RxCE_leIKePA

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταθέτουν τις ερωτήσεις τους στα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε αυτά να απαντηθούν από τους ομιλητές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!