Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Πανδημία και παιδική παχυσαρκία

 


«Για τους γονείς, η διατροφή των παιδιών τους αποτελεί μια μόνιμη πηγή άγχους».  

« Η ζωή ενός παιδιού είναι μέσα σε πρόγραμμα και κανόνες. Ακούν πιο εύκολα αυτό που θα πει ένας ειδικός από αυτό που λένε οι γονείς του. Κατά την παιδική και η εφηβική ηλικία βάζουμε τα θεμέλια της μετέπειτα ενήλικου ζωής. Είναι κρίσιμο συνεπώς να κτίσουμε γερά θεμέλια απευθυνόμενοί στους ειδικούς» με αυτό το  «προειδοποιητικό  και ενθαρρυντικό» μήνυμα - προς τους γονείς- άνοιξε την διαδικτυακή ομιλία του ο κ. Λεωνίδας  Ναθαναηλίδης  Διατροφολόγος – Διαιτολόγος με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗΔΙΑΤΡΟΦΗ -ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ»  από το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου συμμετέχοντας  στον  1ος  διαδικτυακό ενημερωτικό κύκλο για παιδιά. 


Την 2η διαδικτυακή εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου  κ. Κλεάνθης  Μανδαλιανός, ο οποίος μιλώντας ως γιατρός  αναφέρθηκε άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε συμβουλευτικά και άλλοτε προτρεπτικά προς τους γονείς, οι οποίοι – όπως είπε-κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. Στη πρώτη ανήκουν εκείνοι που πιστεύουν – πάντα και  κατά την δική του άποψη-ότι το παιδί τους δεν τρώει όσο θα έπρεπε και στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που πιστεύουν  ότι το παιδί τους δεν τρώει αυτά που πρέπει να τρώει. Αυτοσαρκαζόμενος ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου  μίλησε για τον δικό αγώνα κατά του βάρους με παραδείγματα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, καταλήγοντας  ότι η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή είναι θέμα αγωγής , υγείας και ανάπτυξης που αρχίζει από μικρή ηλικία και  από το σπίτι. Γιατί ο πρώτος chef, ο πρώτος διατροφολόγος, ο πρώτος διαιτολόγος και ο πρώτος γιατρός για κάθε παιδί, είναι η μητέρα του. 



Η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Δημόσιας Υγείας- ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή αναφέρθηκε στις 3 θαυματουργές λέξεις, «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», στην σχέση της διατροφής με την υγεία όπως την αποτύπωσε ο Ιπποκράτης, στις διαρκείς αλλαγές και μεταλλαγές στην διατροφική μας αλυσίδα αλλά και στην καταλυτική δύναμη της τηλεόρασης και την επιρροή που ασκεί  στις διατροφικές επιλογές των παιδιών. Καταλήγοντας τόνισε ότι η πρωτιά των Ελλήνων στην παιδική παχυσαρκία, είναι ένα θέμα που μας αφορά όλη την κοινωνία . 


Ο  Αντιδημαρχος Οικονομικών - Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε κ. Κώστας Αμανατιάδης, αναφέρθηκε στα ταπεινά αλλά αγνά ΑΣΦΑΛΗ και ΠΟΙΟΤΙΚΑ τρόφιμα  της ελληνικής υπαίθρου με τα οποία μεγάλωσαν οι παλαιότερες γενιές,  ΚΑΘΑΡΑ τρόφιμα απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα, συντηρητικά, χρωστικές αρωματικές και διογκωτικές ύλες  καταλήγοντας ότι η μοναδική ασπίδα προστασίας  στα χέρια  όλων είναι η διαρκής ενημέρωση για τα τρόφιμα και η σωστή επιλογή των τροφίμων.   

 περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!