Δ. Κορδελιού Ευόσμου: "Παιδί και ενήλικες, σωστή στάση σώμστος στον υπολογιστή - Τηλεκπαίδευση & τηλεργασία"

 


 «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ   

«ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ»   

 

Καταθέστε τα ερωτήματα σας από σήμερα !  

 

Η καθημερινή πολύωρη χρήση του υπολογιστή, είτε εξ αιτίας της τηλεκπαίδευσης είτε της τηλεργασίας από το σπίτι, σε συνδυασμό  με την μη σωστή στάση του σώματος μπροστά στον υπολογιστή ή στο tablet, ευθύνονται για μια σειρά ορθοπαιδικών προβλημάτων που προκλήθηκαν στους χρήστες των ηλεκτρονικών οθονών, ανεξαρτήτου ηλικίας.


Στα προβλήματα αυτά είναι αφιερωμένο το τρίτο θέμα του 1ου διαδικτυακού ενημερωτικού κύκλου που οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ( ΔΗΚΕΚΕ).

 Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 4.00μμ

 θέμα

 «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ  

«ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ»   

 

ομιλητής  

               ο κ. Ηλίας Αλαφροπάτης Ορθοπαιδικός Χειρουργός,  

ο οποίος θα αναπτύξει τα θέματα   

-Αλλαγες στην καθημερινότητα λόγω κορονοιου  

-Βασικοί κανόνες της σωστής θέσης στον Η/Υ 

-Τι πρέπει να αποφύγουμε όταν εργαζόμαστε / εκπαιδευομαστε απ' το σπίτι  

-Προστατεύοντας τον αυχένα 

-Προστατεύοντας τα χέρια 

-Προστατεύοντας τη ράχη και τη μέση 

-Μπορει η κακή θέση στον υπολογιστή κ στο γραφείο να δημιουργήσουν "μόνιμο" πρόβλημα ? 

-Συμβουλές για την εκπαίδευση και εργασία από το σπίτι 

 και θα απαντήσει σε ερωτήσεις - τις οποίες μπορείτε να καταθέτετε τηλεφωνικά  έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2310 759766 .

 

διαδικτυακή παρουσίαση θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA

και από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS.MAKEDONIAS.GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης  (https://www.facebook.com/newsmakedonias

Στόχος  του 1ου διαδικτυακού ενημερωτικού κύκλου είναι η πρόληψη, η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας  και της ψυχικής υγείας των μαθητών και όχι μόνο.  

  

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Δημόσιας Υγείας- ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε κ. Κώστας Αμανατιάδης.  

Οργάνωση –Συντονισμός- Παρουσίαση: Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!