Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης / Συμβουλευτικής του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με ΙΝΕ ΓΣΕΕ (20 & 22 Απριλίου)

 


Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης / Συμβουλευτικής του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με ΙΝΕ ΓΣΕΕ (20 & 22 Απριλίου)


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, μέσω του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοργανώνουν Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής που αφορούν τις τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας.

Σκοπός των ομαδικών εργαστηρίων είναι να διερευνηθούν γνώσεις και δεξιότητες και να ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες να δοκιμάσουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός αλλά μια συνεχής διαδικασία, μια σειρά επιλογών και αποφάσεων.


➢ Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα- συνοδευτική επιστολή

Τρίτη 20 Απριλίου 2021, 11:00-13:00


Εισηγητές:

Νικόλας Καραγκούνης, Εργασιακός Σύμβουλος, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Μαριάννα Κοτανίδου, Εργασιακός Σύμβουλος, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Το εν λόγω εργαστήριο απευθύνεται σε ανέργους ή άτομα που ενδιαφέρονται για επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό / επαγγελματική κινητικότητα, εγκλωβισμένους μισθωτούς ή σε όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες διά βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας.

Στο βιογραφικό πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην παρουσίαση. Σημειώστε ότι για την ανάγνωση του βιογραφικού στην αρχική φάση της επιλογής των υποψηφίων διατίθενται ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα.

Η συνοδευτική επιστολή πρέπει να «αιχμαλωτίζει» την προσοχή και να προκαλεί την περιέργεια του εργοδότη, δίνοντας έμφαση στους επαγγελματικούς στόχους και στις προσδοκίες του υποψηφίου.

➢ Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Συνέντευξη επιλογής

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, 11:00-13:00


Εισηγητές:

Ευίννα Εγγλέζου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,επιστημονικό στέλεχος ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Μαριάννα Κοτανίδου, Εργασιακός Σύμβουλος, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Το εργαστήριο, σε συνέχεια του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής,  εστιάζει στις δεξιότητες ανάδειξης προσόντων μέσα από την προσέγγιση της συνέντευξης με τον εργοδότη. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες αυτοπαρουσίασης και κατ’ επέκταση να ενταχθούμε ή να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διαδικασία της συνέντευξης ο υποψήφιος πρέπει να προβάλει την προσωπικότητά του και να παρουσιάσει με σαφήνεια, συντομία και σοβαρότητα τις εμπειρίες, τις ικανότητες, τις φιλοδοξίες και τους στόχους του.

Ο  Δήμος  Παύλου Μελά και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τα ζητήματα της αποτελεσματικότητας στην αναζήτηση εργασίας,  παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τη συμμετοχή στα εν λόγω Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής, παρέχοντας ενημέρωση και στήριξη.

H παρακολούθηση είναι διαδικτυακή, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η συμμετοχή στα Εργαστήρια  προϋποθέτει εγγραφή στο link:https://www.inegsee.gr/ex-apostaseos-omadika-ergastiria-apo-to-ine-gsee-thessalonikis/

Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  (mail) και σύνδεση στο ίντερνετ, ώστε να συνδεθούν στο σύνδεσμο (link) κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα είναι δυνατόν να απευθύνονται εξατομικευμένα ερωτήματα τα οποία και θα απαντώνται από τους εισηγητές.

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την εγγραφή στα Εργαστήρια, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής του Δήμου, στην κα Μαρία Δελημάτση, στο τηλέφωνο 2313 302 363.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!