Σύσκεψη του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα με το ΔΣ της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης

 


Λίστα με 35 παιδιάτρους του ιδιωτικού τομέα από τη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο υγείας

 
Σύσκεψη του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα με το ΔΣ της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης
 
 
Από την αρχή της πανδημίας οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι του Νομού Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόληψης, της διαχείρισης και της αντιμετώπισης της covid19. Σε σχετική σύσκεψη της ένωσης με τη συμμετοχή του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Νίτσα τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι ιδιώτες παιδίατροι, όπως και άλλοι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα "έβαλαν πλάτη" στο ΕΣΥ κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία επί μήνες, ειδικά στις εξάρσεις της πανδημίας, ώστε να διευθετούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως πληθώρα περιστατικών κορωνοιού αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι δίπλα στην οικογένεια και στην κοινωνία, ανταποδίδοντας στο έπακρο την εμπιστοσύνη με την οποία τιμώνται όλα τα χρόνια.
 
Να θυμίσουμε ότι η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης από τον περασμένο Νοέμβριο με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, προσφέρθηκε να συνδράμει σε εθελοντική βάση στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού έναντι της Covid-19. 
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την προσφορά ζωής και εξήρε την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες στελέχωσης των εμβολιαστικών κέντρων και μάλιστα… αφιλοκερδώς με γνώμονα το γεγονός ότι «οι παιδίατροι γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία υγείας τη μεθοδολογία, την εφαρμογή, τις ανεπιθύμητες παρενέργειες αλλά πρωτίστως το σύνολο της ωφέλειας του μαζικού εμβολιασμού, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα η πολυπόθητη ανοσία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».
            
Στην συνεδρίαση το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα -για μία ακόμη φορά- να στελεχώσει εθελοντικά και αφιλοκερδώς τα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι και τις 31/05/2021 και να απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη του καθώς κι όλους τους παιδιάτρους της βορείου Ελλάδος να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να πλαισιώσουν την κοινή προσπάθειά. Η ένωση ήδη προσκόμισε και λίστα με τους πρώτους 35 ιδιώτες παιδιάτρους που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα, επισημαίνοντας την πεποίθηση αν όχι και βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι, αν χρειαστεί.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!