Ομοσπονδία ενώσεων γονεών Περιφέρειας Κ Μακεδονίας: Ανοίγουν τα λύκεια με ατομική ευθύνη των γονιών!!!

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ!!!

Έχει περάσει ένας χρόνος που τα σχολεία ουσιαστικά παραμένουν κλειστά, η κυβέρνηση ανοίγει τα λύκεια, αποφασίζοντας για άλλη και φορά  να φορτώσει το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας και τις επιστροφής στα σχολεία  στην «ατομική ευθύνη» των γονιών.

Αρνείται  να ικανοποιήσει τα αιτήματα σύσσωμης της εκπαιδευτικής  κοινότητας για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.

Την ίδια στιγμή, αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει επιφέρει η «τηλεκπαίδευση», είτε αυτά αφορούν αδυναμία παρακολούθησης λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε αφορούν τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική υγεία των παιδιών μας ο πολύμηνος εγκλεισμός. Προφανώς τα μέτρα αυτά κοστίζουν και δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, ενώ αφειδώς δίνει ενισχύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Με το νέο μέτρο των self-test εμείς οι γονείς καλούμαστε, αφού προμηθευτούμε τα τεστ, αφού τα κάνουμε επιτυχώς στα παιδιά μας, αφού  υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση πως είναι αρνητικά, αφού υποβάλουμε τα στοιχεία σε μια πλατφόρμα, αφού εκτυπώσουμε την βεβαίωση, να στείλουμε τα παιδιά μας σε υπόγειες αίθουσες των 25 μαθητών, χωρίς επαρκή αερισμό πολλές φορές, χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας, χωρίς δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ενισχυτική διδασκαλία όσων παιδιών έχουν μείνει πίσω στα μαθήματα, η κυβέρνηση επιμένει  ότι θα ισχύσει από φέτος το απαράδεκτο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μέσα στην πανδημία (με κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια) και οι φετινοί υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οι μαθητές της Α’ Λυκείου την Τράπεζα Θεμάτων, προωθώντας την ανισοτιμία και την «αριστεία», διαμορφώνοντας ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας να κινητοποιηθούν διεκδικώντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας:

ü  Αραίωση των μαθητών ανά τάξη

ü  Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας

ü  Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ü  Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

ü  Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

ü  Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4/2021 18:30 ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!