Δόθηκαν σε χρήση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της πόλης

 


Δόθηκαν σε χρήση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της πόλης

Στη χρήση των πολιτών δόθηκαν σήμερα (Πέμπτη 1 Απριλίου) οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος υπόγειων κάδων έγινε από την πλατεία Φαναριωτών.

“Υποσχεθήκαμε υπόγειους κάδους και πράγματι κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, ο δημόσιος χώρος αναβαθμίζεται, το αστικό περιβάλλον και οι γειτονιές ομορφαίνουν, η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων γίνεται ορθολογικότερη και αποδοτικότερη”, σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Πέρυσι τέτοια μέρα θεωρούσαμε τη λειτουργία υπόγειων κάδων περίπου σαν ένα ψέμα. Σήμερα είναι πραγματικότητα κι ας είναι 1η Απριλίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Φαναριωτών, για να επιθεωρήσει τη λειτουργία του νέου συστήματος.

“Πρόκειται για ένα έργο που το περίμενε η Θεσσαλονίκη”, πρόσθεσε ο κ. Ζεϊμπέκης, σημειώνοντας ότι, πέραν όλων των άλλων πλεονεκτημάτων που θα προκύψουν με το νέο σύστημα, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα του κέντρου της πόλης, καθώς με την έναρξη λειτουργίας των 59 υπόγειων κάδων που θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος Μαΐου θα απομακρυνθούν περίπου 180 – 200 συμβατικοί κάδοι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, οι υπόγειοι κάδοι θα δίνονται σε χρήση τμηματικά, ενώ η αποκομιδή θα γίνεται τις βραδινές ώρες, ώστε να μην υπάρχουν οχλήσεις.

Συγκεκριμένα, τα βασικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία των υπόγειων κάδων είναι τα εξής:

- Μεγαλύτερη χωρητικότητα (ένας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε τρεις συμβατικούς)

- Βελτίωση της εικόνας του αστικού περιβάλλοντος με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων

- Αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης κάδων και δυσοσμίας

- Μείωση δρομολογίων απορριμματοφόρων και μείωση εκπεμπόμενων ρύπων

- Μεγαλύτερη ασφάλεια, σταθερότητα του συστήματος και αποφυγή βανδαλισμών

- Εύκολη χρήση για όλους

- Αθόρυβη λειτουργία.

Για την καλύτερη οργάνωση της αποκομιδής και σε πιλοτική εφαρμογή οι υπόγειοι κάδοι είναι εφοδιασμένοι με καινοτόμο σύστημα αισθητήρων, που μετρά την πληρότητά τους και στέλνει αντίστοιχο μήνυμα στην υπηρεσία καθαριότητας.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!