Βιωματικό εργαστήριο στα Νηπιαγωγεία του Δ. Ωραιοκάστρου με παιχνίδια και δρώμενα

 


Βιωματικό εργαστήριο στα Νηπιαγωγεία του Δ. Ωραιοκάστρου με παιχνίδια και δρώμενα

Παιχνίδια, δρώμενα της άνοιξης με ταξιδευτές το βάτραχο και το χελιδόνι, ανταμώματα με τον τζίτζικα τον θεριστή Ιούνη, επαγγέλματα του παρελθόντος και άλλα θέματα από τον φανταστικό κόσμο της δημιουργίας του λαϊκού μας πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι μικροί μαθητές στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, από την ομάδα  «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια», σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου και φιλοδοξεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά των νηπιαγωγείων των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας.

Με κύριο μέλημα την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης, της αυτοπεποίθησης και την προαγωγή της συνεργασίας, του πνεύματος ομαδικότητας στους κόλπους της τάξης, η δράση θα πραγματοποιείται ανά τμήμα τόσο σε εξωτερικό, όσο και εσωτερικό χώρο του σχολείου, σύμφωνα  πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid-19. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι μία ώρα και υλοποιείται από την Βαρβάρα Πίκουλα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μουσειοπαιδαγωγού και εξωτερικό συνεργάτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.

Πληροφορίες σχετικά με το εργαστήρι και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.paizontasparadosiaka.gr., όπως και για την προβολή των δράσεων σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με θέμα τις καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@paizontasparadosiaka.gr και στο κιν. 6973314075.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!