“Κήποι των Ηρώων του 1821” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


“Κήποι των Ηρώων του 1821” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού και Πρασίνου & Περιβάλλοντος, δημιουργεί και στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου τους "Κήπους των Ηρώων του 1821”, σε μια δράση γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς με ιστορικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

            Στέλνοντας το μήνυμα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης αλλά και της μέριμνας για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, η ολική αναμόρφωση με “πράσινες” παρεμβάσεις του πρώτου χώρου πρασίνου, που βρίσκεται επί της οδού Νίκα, πλησίον του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, ο οποίος από σήμερα ονομάζεται Κήπος των Ηρώων του 1821”.

            Οι παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού και των Αντιδημάρχων  Πολιτισμού Αθηνάς Παμπουκίδου και Περιβάλλοντος & Πρασίνου Αλεξάνδρας Κορωνίδου, περιλάμβαναν φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, σπορά γκαζόν καθώς και εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος.

 Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να δημιουργηθεί αντίστοιχο πάρκο και στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

            «Συνεπείς στο ιερό χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη,  δημιουργούμε με τους “Κήπους των Ηρώων του 1821” δύο δυναμικούς και ζωντανούς χώρους πρασίνου, αφιερωμένους στη μνήμη των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με διττό χαρακτήρα, που συμβολίζει  αφενός την "αναγέννηση" του Ελληνισμού και την πορεία του στο χρόνο, και αφετέρου τη σημασία και το σεβασμό που ο άνθρωπος οφείλει να αποδίδει στο περιβάλλον».

 
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!