Σ. Αναστασιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

  

 


Αναστασιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της βουλής για το σ/ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες του Εξωτερικού χωρίς εμπόδια, να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο κ. Αναστασιάδης  ανατρέχοντας  στο παρελθόν, υπενθύμισε ότι,   η Ν.Δ. πήρε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες για να δώσει τη δυνατότητα τους Έλληνες του  εξωτερικού, να ασκούν το δικαίωμά τους αυτό από τον τόπο κατοικίας τους και υπογράμμισε πως,

ο νόμος 4648 του 2019 αποτέλεσε έναν αναγκαίο συμβιβασμό προκειμένου να επιτευχθεί το ποσοστό των 200 ψήφων που προβλέπει το Σύνταγμα και να γίνει έτσι το πρώτο βήμα.

 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αρνητική του στάση, απέναντι στο νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Το συμπέρασμα από την συζήτηση και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την άρση των περιορισμών , είναι ότι δεν θέλει την συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις Εθνικές Εκλογές. Τον λόγο τον γνωρίζουν οι ίδιοι. …Έχει την ευθύνη. Όλα τα άλλα που βάζει ως προτάσεις ή προβληματισμούς, είναι προσχηματικά και παρελκυστικά γι αυτό και δεν πείθουν κανέναν και εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στην διατήρηση των αντιδημοκρατικών περιορισμών»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του κ. Αναστασιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής:

Συζητάμε ένα θέμα που είναι γνωστό. Ένα θέμα που είναι διαχρονικό και σχεδόν καθολικό αίτημα των Ελλήνων του εξωτερικού, και έχουν αναλυθεί όλες οι πτυχές του. Δεν υπάρχουν σημεία που χρειάζεται να διευκρινισθούν άλλο, πλην του φόβου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να επιμένει και να βάζει πρσκόμματα.

Έτσι αποκλείει ένα μεγάλο ποσοστό από τους Έλληνες του εξωτερικού που έχουν το δικαίωμα. Για να το ασκήσουν από τον τόπο κατοικίας τους και να μην χρειάζεται να μπαίνουν στην ταλαιπωρία να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την ημέρα των εκλογών και να ασκήσουν το δικαίωμά τους εδώ.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι η Ν.Δ. πήρε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να δώσει τη δυνατότητα τους Έλληνες του  εξωτερικού που έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν, να ασκούν το δικαίωμά τους αυτό από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό έγινε το 2007 με την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά το Ν/Σ δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία τότε. Το 2014 με κυβέρνηση Σαμαρά, το 2016  η Ν.Δ.  ως αντιπολίτευση κατέθεσε σχετικό Ν/Σ, αλλά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν το έφερε για συζήτηση και το 2019 ως κυβέρνηση έφερε Ν/Σ που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Για να ψηφίσουν το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έβαλαν προϋποθέσεις και περιορισμούς που αποκλείουν ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του εξωτερικού από την δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους από τον τόπο κατοικίας τους. Η Ν.Δ. αναγκάσθηκε να αποδεχθεί τους περιορισμούς , να συμβιβασθεί προκειμένου το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και να γίνει έτσι το πρώτο βήμα που δεν ήταν τελικά ολοκληρωμένο. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί τα λέω όλα αυτά αφού είναι χιλιοειπωμένα και γνωστά.

Τα λέω γιατί στη συζήτηση που προηγήθηκε και στις επιτροπές και στην Ολομέλεια γίνεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μία προσπάθεια, αιτιολόγησης ή ανάλυσης της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Μια πρωτοβουλία που είναι ξεκάθαρη. Άρση των περιορισμών στην άσκηση του δικαιώματος, των εκτός Ελληνικής Επικράτειας εκλογέων. Την χαρακτήρισαν επικοινωνιακή κίνηση, υποκριτική , γιατί δήθεν δεν θέλουμε να διευκολύνουμε τους Έλληνες του εξωτερικού , αλλά να τους κοροϊδέψουμε, με σκοπιμότητα,  ψηφοθηρική, και άλλα τέτοια.

Εάν λοιπόν είναι όλα αυτά ας το ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μας εκθέσει . Γιατί επιμένετε στους περιορισμούς. Και να κουβαλάτε το βάρος της ευθύνης απέναντι στους ο ομογενείς συμπατριώτες μας που στο σύνολό τους θέλουν την κατάργηση των περιορισμών.

Όταν έγινε γνωστή η συνέντευξη της κας Τζάκρη , πίστεψα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με έμμεσο τρόπο ζητούσε από την κυβέρνηση να φέρει το θέμα για συζήτηση για να απαλλαγεί από αυτό το βάρος . Έκανα όμως λάθος γιατί συνεχίζει να επιμένει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την επιθυμία των Ελλήνων του εξωτερικού και απορώ τι θα πει σε όλους αυτούς. Μάλλον ήθελε να τους παραπλανήσει.

Το συμπέρασμα από την συζήτηση και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την άρση των περιορισμών , είναι ότι δεν θέλει την συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις Εθνικές Εκλογές. Τον λόγο τον γνωρίζουν οι ίδιοι. Δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία , να απαλλαγεί από αυτό το βάρος . Δεν την αξιοποίησε. Έχει την ευθύνη. Όλα τα άλλα που βάζει ως προτάσεις ή προβληματισμούς, είναι προσχηματικά και παρελκυστικά γι αυτό και δεν πείθουν κανέναν και εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στην διατήρηση των αντιδημοκρατικών περιορισμών.

 

https://savvas-anastasiadis.gr/omilia-stin-olomeleia-tis-voylis-gia-to-s-n-toy-ypoyrgeioy-esoterikon-quot-arsi-periorismon-gia-tin-eggrafi-stoys-eidikoys-eklogikoys-katalogoys-eklogeon-exoterikoy-quot-26-05-21/

 

video:

https://www.youtube.com/watch?v=QbNzLwcI0OE


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!