Κανένα “lockdown” στην αγάπη και την αλληλεγγύη - Περισσότερες από έξι χιλιάδες μερίδες φαγητού από την “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” σε όσους είχαν ανάγκη

 


Κανένα “lockdown” στην αγάπη και την αλληλεγγύη

-

Περισσότερες από έξι χιλιάδες μερίδες φαγητού από την “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” σε όσους είχαν ανάγκη

 

Περίπου έξι χιλιάδες μερίδες φαγητού προετοίμασε και διένειμε δωρεάν για έξι ολόκληρους μήνες η δημοτική παράταξη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία 11 Street Café Bistrot και πλήθος εθελοντών. Η πρωτοβουλία του επικεφαλής Γιώργου Λίλτση, της δημοτικής συμβούλου Σπυριδούλας Αδαμοπούλου και στελεχών της παράταξης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πλήθος πολιτών του δήμου Παύλου Μελά “αγκάλιασε” τη δράση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown και η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων πολλά συσσίτια δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι αυτών να μην μπορούν να λάβουν την απαραίτητη γι' αυτούς βοήθεια. Με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” και σε συνεργασία με το κατάστημα 11 Street Café Bistrot στην Τερψιθέα, που διέθεσε τον χώρο για την προετοιμασία των γευμάτων και την παραλαβή των δεμάτων κάθε εβδομάδα για έξι ολόκληρους μήνες, εξασφαλίστηκε φαγητό για εκατοντάδες συμπολίτες μας, που κατοικούν εντός και εκτός δήμου Παύλου Μελά.

 

 


Κάθε ένα από τα 210 πακέτα που δίνονταν κάθε Σαββατοκύριακο περιελάμβανε γεύμα, ψωμί, σαλάτα, ορεκτικό και γλυκό, ενώ δόθηκαν παιχνίδια, βιβλία, ρούχα και παπούτσια σε μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν τον χώρο, προκειμένου να παραλάβουν το δέμα τους, άνθρωποι της παράταξης αναλάμβαναν να το μεταφέρουν οι ίδιοι στα σπίτια τους.

Η δράση αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης γρήγορα “αγκαλιάστηκε” από επιχειρηματίες και ιδιώτες οι οποίοι συνέδραμαν με χρήματα, προϊόντα και πρώτες ύλες, ώστε να είναι δυνατή η παροχή του γεύματος.

Τις ημέρες της Τσικνοπέμπτης, των Χριστουγέννων και του Πάσχα το μενού προσαρμόστηκε ανάλογα, ενώ και η Κυπριακή Εστία Β. Ελλάδας υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια παρέχοντας το γεύμα ενός Σαββατοκύριακου.

“Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της παράταξής μας αλλά γρήγορα αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο. Όλη η γειτονιά βοηθούσε στην προετοιμασία του γεύματος. Χαρίσαμε χαμόγελα σε όσους είχαν ανάγκη. Η αλληλεγγύη άλλωστε είναι στο DNA της παράταξής μας. Για το λόγο αυτό ασχολούμαστε με τα κοινά, για να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, σε όλους εκείνους που χτυπήθηκαν από την κρίση της πανδημίας. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε συμπληρωματικά και όχι αντικαθιστώντας τις επίσημες αντίστοιχες δομές της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, τους δημοτικούς μας συμβούλους, και τους φίλους μας που με μεγάλη προθυμία βοήθησαν σε αυτή τη δράση» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Παύλου Μελά και επικεφαλής της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», Γιώργος Λίλτσης.


Η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον ιδιοκτήτη του καταστήματος 11 Street Café Bistrot στην Τερψιθέα Βασίλη Δήμου και τον μάγειρα Μάνο Αδαμόπουλο, την δημοτική σύμβουλο Σπυριδούλα Αδαμοπούλου, την “ψυχή” της δράσης, τους 15 εθελοντές μάγειρες που συμμετείχαν στην προετοιμασία, τις εταιρίες, τα ζαχαροπλαστεία, τους φούρνους, τα μανάβικα, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα καταστήματα ρούχων και τους δεκάδες ιδιώτες, που δεν θέλησαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, για τη συμπαράσταση και τη συνεργασία τους. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!