Δ. Ωραιοκάστρου: Ξεκινά ο σχολικός μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Ξεκινά ο σχολικός μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενεργοποιεί τον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο μαραθώνιος ξεκινά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/oraiokastro, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Οι δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας δεν επέτρεψαν την έναρξη του μαραθωνίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα η δράση να υλοποιηθεί για ένα μήνα και οι μαθητές να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας: Η ανακύκλωση συνεχίζεται!


Οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων καλούνται να ανακυκλώσουν σε διάστημα ενός μήνα, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για τα δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες, στους ειδικούς χάρτινους κάδους followgreen, που είναι τοποθετημένοι εντός των σχολικών μονάδων.

Η διανομή των κάδων στα σχολεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου και την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, έγινε η έναρξη του σχολικού μαραθωνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου παρουσία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου, του αντιδημάρχου Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλα Σαραμούρτση, της προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελίας Δρόσου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελου Χατζηαντωνίου και του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, Δημήτρη Σοϊλεμεζίδη.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Λίγα λόγια για τη δράση

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Οι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/oraiokastro/contest, όπου είναι προσβάσιμη σε όλους τους δημότες.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να δωρίσουν πόντους στα συμμετέχοντα σχολεία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των μαθητών. Τα σχολεία με τους περισσότερους πόντους ανά μαθητή θα κερδίσουν χρηστικά δώρα για τη σχολική τους μονάδα, ενώ όλα όσα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!