Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης: Με επιτυχία η 1η πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στην καύση απορριμμάτων

 






Μεγάλη και δυναμική συμμετοχή είχε και στη Θεσσαλονίκη (όπως και στην Αθήνα και στο Βόλο) η πρώτη  ¨ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στην ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ¨ το Σάββατο 29 Μαΐου.

 Στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, οικολογικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, εκατοντάδων διαδηλωτών και κάτω από τους όμορφους ήχους του μουσικού σχήματος "Κρουστόφωνο".

Η κινητοποίηση  στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στις 12:00 με συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο και πορεία προς το Δημαρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και άλλων Σωματείων, φοιτητικών Συλλόγων, τοπικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων συνυπέγραψαν το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στον Λευκό Πύργο.

Η επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση Απορριμμάτων αναφέρει ότι : ¨δόθηκε μια δυναμική απάντηση σε κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που αδιαφορώντας για τις καταγγελίες τοπικών και επιστημονικών φορέων και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης  δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο εγκληματικό για το περιβάλλον κι επικίνδυνο για την υγεία μας σχέδιο της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ και της δημιουργίας των γιγάντιων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στην Μαυροράχη Λαγκαδά και τον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης

















Πηγη φωτογραφιων Επιτροπη αγωνα Θεσ/νικγς ενάντια στην καυση απορριμμάτων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!