Δ. Παύλου Μελά: Υπογραφές για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πολίχνης. Κατοχυρώνεται 75% κατ' ελάχιστο πράσινο και 25% κοινωφελείς και δημόσιες χρήσεις στο Καρατάσιου.

 


Δήμος Παύλου Μελά: Υπογραφές για το  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πολίχνης. Κατοχυρώνεται 75% κατ' ελάχιστο πράσινο και 25% κοινωφελείς και δημόσιες χρήσεις στο Καρατάσιου.

Μια διαδικασία 15 και πλέον χρόνων φθάνει στο τέλος της. Έπεσαν οι υπογραφές που αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Κοινότητας  Πολίχνης. Ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς υπέγραψε το  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης και απομένει  η δημοσίευση  σε ΦΕΚ.

Στο νέο ΓΠΣ της Πολίχνης κατοχυρώνονται  χρήσεις γης και για το  πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και για οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση των 689 στρεμμάτων του, όπου προβλέπεται 75%  κατ΄ ελάχιστον κοινόχρηστο πράσινο και το υπόλοιπο 25% κοινωφελείς λειτουργίες και δημόσιες χρήσεις υπερτοπικής σημασίας.  Είναι μία σημαντική απόφαση που ταυτίζεται με την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας περί απόδοσης του πρώην στρατοπέδου ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.

Έτσι γίνεται δεκτή η εισήγηση του δήμου Παύλου Μελά και απορρίπτονται οι ενστάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που προωθούσε την ιδιωτικοποίηση και τεμαχισμό του πρώην στρατοπέδου  Καρατάσιου με πρόσχημα την ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα εκτός του 75% πράσινο,  προτείνονται για το υπόλοιπο 25% χρήσεις που αφορούν τον αθλητισμό, πολιτισμό, τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημόσια υγεία. Ακόμη, μέσα στο Καρατάσιου προβλέπεται χώρος για την εξυπηρέτηση Τερματικού Σταθμού Μετρο..


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!