Δ.Σαρηγιάννης: Από την αρχή της πανδημίας περίμενα να ακούσω για μηδενικούς θανάτους

 


Δ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ 


Από αρχές Ιουλίου, μείωση θανάτων σε 1-3 ημερησίως


Από την 1η Ιουλίου αναμένουμε καθοριστική μείωση των θανάτων Covid 19. Συγκεκριμένα , στις αρχές Ιουλίου αναμένουμε από 1-3 θανάτους την ημέρα  σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας του καθηγητή χημικών μηχανικών και διευθυντή του εργαστηρίου περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σύμφωνα με όσα  αποκάλυψε στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα και στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, «αυτό σημαίνει 300 κρούσματα την ημέρα περίπου, τα οποία στο τέλος Ιουλίου θα φτάσουν τα 150. Κι όλα αυτά παρά τις εισροές του τουρισμού και τις ανοιχτές δραστηριότητες.

“Κλειδί”  τα self tests

O κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελληνικό covid free Καλοκαίρι αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέχισης των self tests. «Είναι σημαντικό να ανιχνεύουμε νωρίς τα κρούσματα. Τα self tests οδήγησαν στη μεγάλη αποκλιμάκωση μετά το Μάιο, παρότι δεν είχαμε ακόμη, το τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών. Σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο φυσικής και τεχνητής ανοσίας,  πάνω από 31 με 32% του πληθυσμού και ήδη αυτό δημιουργεί καλύτερες συνθήκες . Κρίσιμο παραμένει ο υψηλός ρυθμός εμβολιασμού Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!