Εγκρίθηκε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε. Πολίχνης με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Δ’ 444/26.07.2021).


 Εγκρίθηκε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε. Πολίχνης με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Δ’ 444/26.07.2021).

Η θεσμοθέτηση του σημαντικότερου πολεοδομικού εργαλείου της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης και η διατύπωση ενός ολοκληρωμένου οράματος για την πόλη είναι πλέον γεγονός μετά από 16 χρόνια καθώς η εκκίνηση της διαδικασίας τροποποίησης του Γ.Π.Σ. έγινε με την Απόφαση 121 της 30ης Μαρτίου του 2005 του Δ.Σ. Πολίχνης.

Να σημειωθεί ότι το τελικό Β2 στάδιο της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που υλοποιήθηκε με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Παύλου Μελά, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την Απόφαση 610/06.11.2019.

Δεμουρτζίδης: Βάζουμε τάξη στα πολεοδομικά θέματα και τις ανάγκες της κοινωνίας

«Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο της Πολίχνης στο μητροπολιτικό σύστημα της πόλης της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να θέσει τις βάσεις της χωρικής οργάνωσης για την ευρύτερη περιοχή της με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και την προστασία των φυσικών πόρων και με στόχο την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών σε κοινωνική υποδομή» δηλώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συνεχίζει τονίζοντας ότι «το νέο ΓΠΣ αποτελεί ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης, βάζοντας τάξη σε πολεοδομικά θέματα, με τον προσδιορισμό των νέων αναγκών σε γη για οικιστική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και αναιρώντας τις αρνητικές επιπτώσεις των εκτεταμένων περιοχών αμιγούς κατοικίας του παλαιότερου σχεδιασμού που δεν εναρμονίζονταν με το χαρακτήρα ενός από τους κεντρικότερους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας, όμως, είναι ο χαρακτηρισμός του πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, ως Μητροπολιτικού Πάρκου, με εγκαταστάσεις κοινωφελών λειτουργιών υπερτοπικής σημασίας, με σκοπό την αξιοποίηση ενός ζωτικού για τις ανάγκες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος ανοικτού χώρου, ο οποίος θα προσφέρει στην αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα της πόλης».

Μετά την έγκριση του νέου ΓΠΣ, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κώστας Πάντσης ανέφερε τα εξής: «Μετά την πάροδο 16 ετών από την εκκίνηση της διαδικασίας Τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πολίχνης και παρακάμπτοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, η διοίκησή μας, παραδίδει στους πολίτες της Πολίχνης και σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το σημαντικότερο πολεοδομικό εργαλείο ανάπτυξης του τόπου. Με την έγκριση του νέου ΓΠΣ καθορίζονται χρήσεις γης στο σύνολο της εδαφικής περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης, αλλάζουν οι χρήσεις του υφιστάμενου σχεδίου με στόχο την ανάδειξη των ζωντανών γειτονιών, ενώ πέντε (5) νέες περιοχές προτείνονται να πολεοδομηθούν με τις δύο εξ αυτών ως κατοικία. Επόμενος άμεσος στόχος είναι και η έγκριση του ΓΠΣ Ευκαρπίας, ενώ στις αρχές του Σεπτέμβρη υπογράφουμε σύμβαση για την τροποποίηση του ΓΠΣ Σταυρούπολης». 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!