ΔΕΥΑΩ: Έκκληση προς τους κατοίκους του Δρυμού για ορθολογική χρήση του νερού σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες

 


ΔΕΥΑΩ: Έκκληση προς τους κατοίκους του Δρυμού για ορθολογική χρήση του νερού σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (Δ.Ε.Υ.Α.Ω.) απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές του Δρυμού για την ορθολογική και καλύτερη διαχείριση – κατανάλωση του νερού ειδικά αυτή την περίοδο που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή, που σχετίζονται με την αλόγιστη χρήση νερού (πότισμα κήπων, πλύσιμο αυλών και πεζοδρομίων κ.λπ.).

Η ΔΕΥΑΩ όσο διάστημα οι θερμοκρασίες είναι υψηλές συστήνει:

·        Κλείνετε τη βρύση του νερού, όταν δεν το χρησιμοποιείτε (διάρκεια βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, πλυσίματος χεριών/προσώπου ή πλυσίματος πιάτων).

·        Προτιμήστε σύντομο ντους.

·        Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων όταν είναι σχετικά γεμάτα και επιλέγοντας οικονομικά προγράμματα.

·        Μην αμελείτε τις διαρροές στα υδραυλικά της οικίας.

·        Προτιμήστε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας με τον κουβά αντί με το λάστιχο, καθώς προκαλεί μικρότερη σπατάλη νερού.

·        Καθαρίστε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας (μπαλκόνια και βεράντες) με σκούπισμα/σφουγγάρισμα και όχι με λάστιχο.

·        Σε τυχόν περιόδους λειψυδρίας ή με προβλήματα υδροδότησης συνιστάται η αποφυγή του πλυσίματος μπαλκονιών, πεζοδρομίων και αυτοκινήτων.

·        Προτιμάτε να ποτίζετε τον κήπο σας νωρίς το πρωί ή το βράδυ, επειδή μειώνονται οι απώλειες από εξάτμιση. Ρυθμίστε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος ώστε να αξιοποιείται όλη η ποσότητα του νερού.

Χρησιμοποιούμε ορθολογικά το νερό για να έχουμε νερό!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!