Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης: "Η Πόλη στα Βαλκάνια - Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμη σε ταχυδρομικές κάρτες"

 


ΚΕΝΤΡΟ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"Η Πόλη στα Βαλκάνια - Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμη σε ταχυδρομικές κάρτες"

 

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Η Πόλη στα Βαλκάνια - Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμη σε ταχυδρομικές κάρτες" στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών και το Κέντρο Θρακολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ταχυδρομικές κάρτες (καρτ ποστάλ), που από τα τέλη του 19ου αι. έως την αρχή της ψηφιακής εποχής ήταν το πιο διαδεδομένο μέσο αναπαράστασης συμβολικών τόπων, γεγονότων και απεικονίσεων του αστικού τοπίου.  Η πολιτιστική πολυμορφία στις πρωτεύουσες και άλλες πόλεις στα Βαλκάνια, η ατμόσφαιρά τους και η ιστορική μνήμη καταγράφονται στις καρτ ποστάλ, οι οποίες  παρουσιάζονται στην έκθεση με απεικονίσεις τοπόσημων, μνημείων και στιγμών της καθημερινότητας στο αστικό τοπίο βαλκανικών πόλεων.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης και καθ’ όλη τη διάρκειά της, θα τηρηθούν όλα τα   υγειονομικά πρωτοκόλλα κατά της COVID-19

 

Διάρκεια έκθεσης  20 έως 29 Ιουλίου 2021

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης  8.00 – 14.00

Τηλ. Επικοινωνίας  2313 318.701

E-mail: kith@thessaloniki.gr

Διεύθυνση : Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης- Πλατεία  Ιπποδρομίου - Μέγαρο Μπίλλη

Τ.Κ.: 54621


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!