Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής Παιδικών Σταθμών σε Βρεφονηπιακούς

 


Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής Παιδικών Σταθμών

σε Βρεφονηπιακούς

 

            Απάντηση στο πρόβλημα της έλλειψης μονάδων φύλαξης παιδιών βρεφικής ηλικίας δίνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, προχωρώντας στη μετατροπή παιδικών σταθμών σε βρεφονηπιακούς, που αναμένεται να λειτουργήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο και στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

            Για τις ανάγκες λειτουργίας των νέων μονάδων, ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες σε τρεις λειτουργούντες δημοτικούς παιδικούς σταθμούς οι οποίοι από τη νέα σχολική χρονιά μετατρέπονται σε βρεφονηπιακούς.

Συγκεκριμένα οι νέες δομές βρεφικής φύλαξης θα λειτουργήσουν:

·         στον Β΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ελευθερίου Κορδελιού (οδός Σμύρνης 15), που θα φιλοξενήσει 8 βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών καθώς και νήπια ηλικίας 2,5  έως 4 ετών

·          στον Η΄  Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ευόσμου (οδός Κοσμά Αιτωλού 19), ο οποίος θα λειτουργήσει ως αμιγώς βρεφικός  για 24 βρέφη  από 6 μηνών έως 2,5 ετών και

·         στον Δ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ευόσμου (Τέρμα οδού Κλεισούρας ), που θα φιλοξενήσει 8 βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών καθώς και νήπια ηλικίας 2,5  έως 4 ετών.

            «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Βόρειας Ελλάδας να στερείται της αναγκαίας αυτής κοινωνικής δομής» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.  Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός: «Με συντονισμένες ενέργειες προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου, ενώ στόχος μας είναι να επεκτείνουμε και να αναβαθμίσουμε τις μονάδες φύλαξης και απασχόλησης βρεφών και νηπίων, στηρίζοντας έμπρακτα τις εργαζόμενες μητέρες του δήμου μας».

            «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέσουμε σε λειτουργία στις δημοτικές μας εγκαταστάσεις από τη νέα σχολική χρονιά άρτιες, ασφαλείς και σύγχρονες δομές στελεχωμένες από εξειδικευμένους και έμπειρους παιδαγωγούς, για τη φιλοξενία και φύλαξη των βρεφών, διευκολύνοντας και υποστηρίζοντας τις νέες οικογένειες του δήμου μας» επισήμανε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, αρμόδια για την ίδρυση Βρεφικών Σταθμών κ. Όλγα Αθανασιάδου.  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!