Φεύγει ο καύσωνας, έρχεται η “ψυχρή λίμνη”. Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες


Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχειά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr η ψυχρή λίμνη που προκάλεσε τις εκτεταμένες πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο απομακρύνεται σταδιακά από την κεντρική Ευρώπη και κινείται αργά νοτιοανατολικά προς τη νότια Ιταλία όπου και θα βρίσκεται την Κυριακή το μεσημέρι (Γράφημα 1).

Γράφημα 1: Γεωδυναμικά ύψη (γραμμές) και αποκλίσεις αυτων (χρώματα) απο την μέση τιμή για την περίοδο 1981-2010 στην ισοβαρική επιφάνεια των 500 hPa.




Κατά την κίνηση της αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές Άλπεις (Αυστρία), στα δυτικά τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Σερβία) και την Ιταλία όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής (Γράφημα 2).


Γράφημα 2: Αθροιστικός υετός τις επόμενες 72 ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.



Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες δεν αναμένονται στην χώρα μας μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο απο την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε αστάθεια και την εκδήλωση καταιγίδων και στην χώρα μας. Για αυτή την εξέλιξη του καιρού θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μας.


Πηγή: meteo.gr/



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!