Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Συνέχεια στη μουσική καλοκαιρινή αύρα με Γλυκερία στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών και με «Fundracar» στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

 


Συνέχεια στη μουσική καλοκαιρινή αύρα με Γλυκερία

♦ Μεγάλες συναυλίες στα Ανοικτά Δημοτικά Θέατρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Με μουσική πανδαισία στα δύο ανοικτά Δημοτικά Θέατρα Συκεών και Νεάπολης υπόσχεται να κρατήσει συντροφιά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού σε όλους τους δημότες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με μια σειρά συναυλιών που έχει θέσει υπό την αιγίδα του και που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μουσικές προτιμήσεις όλων.
Η επιστροφή στα μουσικά δρώμενα πραγματοποιείται μετά από ένα μεγάλο διάστημα καλλιτεχνικής απραξίας, καθώς η έλευση της πανδημίας Covid-19 δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις και επέβαλε τη διακοπή κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας.
Οι μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης», στις 9 μ.μ., με τη συναυλία της χαρισματικής ερμηνεύτριας Γλυκερίας. Μέσα από το αυθεντικό της πάθος για το «καλό» τραγούδι και τη ζεστασιά της εμβληματικής της φωνής υπόσχεται μια γνήσια μουσική βραδιά με λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, έχοντας στο πλευρό της την Ντιλέκ Κοτς και πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους τραγουδιστές Χάρη Μακρή και Χριστιάνα Γιαλιάτσου.
Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 19 Ιουλίου, οι νέοι θα αφεθούν στα καινοτόμα μουσικά κελεύσματα των «Fundracar», «ένα ψυχότροπο χαρμάνι μαύρης μουσικής κουλτούρας (reggae-dub-funkey) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας», όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον μουσικό τους προσανατολισμό.

Στον ίδιο χώρο, στο ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, την Τετάρτη 28 Ιουλίου οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν μια μεγάλη λαϊκή-παραδοσιακή συναυλία με τον Σταύρο Παζαρέντζη και πολλούς εκλεκτούς καλλιτέχνες καλεσμένους του.
Οι συναυλίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου με τους «reggae, trip hop και downtempo» ήχους των «Dub Garden».
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου θα κλείσουν στο τέλος του μήνα με ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους λάτρεις της τζαζ μουσικής που θα επιμεληθούν οι μπάντες Human Touch, Mode PLgal και George Fakanas Fussion trio. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, το παρόν θα δώσει και ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας Gathrie Govan, ενώ έχει προβλεφτεί η συμμετοχή και κάποιων από τα αξιολογότερα τζαζ σχήματα της Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!