ΣΥΡΙΖΑ - Τμήμα Μικρομεσαίας Επιχειριματικότητας: Τοπικά lockdown και εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 


ΤΟΠΙΚΑ LOCKDOWN ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Μετά την ala cart επιδότηση των επιχειρήσεων, το φιάσκο με τα self-test, τις ανεπανάληπτες απευθείας αναθέσεις προμηθειών, την απροθυμία λήψης προληπτικών μέτρων και την ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου της πανδημίας, η κυβέρνηση παίρνει ακόμη ένα άδικο και αμφιλεγόμενο μέτρο: εφαρμογή κατά τόπους περιοριστικών μέτρων, που ουσιαστικά καθιστούν τις διακοπές των επισκεπτών «μαρτύριο» και τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών, που έχουν ήδη ανέβει τον πολύμηνο Γολγοθά των αναστολών, ...μάρτυρες.

Ως πρώτο πρόβατο για σφαγή επιλέχτηκε η «γαλάζια» Μύκονος. Ίσως γιατί οι κυβερνώντες περίμεναν  από τους κατοίκους της να στηρίξουν ότι κι αν τους σερβίρουν. Όπως ήταν φυσικό το σύνολο του επιχειρηματικού και όχι μόνο πληθυσμού, αντέδρασε έντονα και δικαίως. Το γεγονός ότι στο νησί βρίσκεται πολλαπλάσιος αριθμός επισκεπτών και κατοίκων δεν λήφθηκε υπόψη και οι αναγωγές των κρουσμάτων ανά κάτοικο φαντάζουν τρομακτικές, για να μας πείσουν για την ορθότητα των μέτρων. Καμία εξήγηση δεν δίνεται για το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο (περισσότεροι του 90%) των κατοίκων στη Μύκονο!!!

Η απουσία του κράτους πρόνοιας και των ελεγκτικών μηχανισμών, οδηγεί σε παραλογισμούς και κινδυνεύει να δυναμιτίσει την οικονομία των τουριστικών περιοχών. Αντί να προσλάβουν υγειονομικό προσωπικό βάζουν πρόστιμα. Αντί να φροντίσουν για αυστηρούς  ελέγχους  στις πύλες  εισόδου, αφήνουν εμβολιασμένους και μη να εισέρχονται στη χώρα χωρίς τεστ, ενώ ρίχνουν το φταίξιμο στη νεολαία και τους αρνητές. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα αεροδρόμια και στα λιμάνια.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την παράνοια. Οι αντιδράσεις πανικού και η προσπάθεια επίδειξης πυγμής και αποφασιστικότητας, από υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Από τη στιγμή που η ίδια αποφάσισε να ανοίξει η τουριστική σεζόν, θα έπρεπε να έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει τον επιχειρηματικό κόσμο. Αντί αυτού, σπρώχνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνεχή απόγνωση, επιδιώκοντας ίσως μια γρηγορότερη έκβαση του σχεδίου για την εξόντωσή τους, που πρόσφατα επεξεργάστηκε.

Ζητούμε να ακουστεί η φωνή της λογικής και να αρθεί κατ’ αρχήν οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει ξεκάθαρη αιτία.

Να παρθούν υπόψη οι προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων και  των τοπικών αρχών για δράσεις πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων, όπως επαρκή ξενοδοχεία καραντίνας.

Αν χαθεί και η φετινή χρονιά, θα μπει ταφόπλακα σε πολλές επιχειρήσεις, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας.

Ήρθε η ώρα να φύγουν !

 

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!