«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» Δ. Ωραιοκάστρου: Με ρεμπέτικους σκοπούς τιμήθηκε η μνήμη του σπουδαίου μουσικού Δ. Ατζέμη

 


«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» Δ. Ωραιοκάστρου: Με ρεμπέτικους σκοπούς τιμήθηκε η μνήμη του σπουδαίου μουσικού Δ. Ατζέμη

Στη μνήμη του Δημήτρη Ατζέμη, του σπουδαίου μουσικού και κορυφαίου δασκάλου του μπουζουκιού, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο ήταν αφιερωμένη η χθεσινή συναυλία με ρεμπέτικα τραγούδια, που δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021». Στη συναυλία παραβρέθηκαν η σύζυγος, η κόρη και ο αδερφός του βιρτουόζου του μπουζουκιού.


Ο Δημήτρης Ατζέμης θεωρείτο από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας με μεγάλη καριέρα και πορεία στις μουσικές σκηνές και συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές.

«Τιμούμε τη μνήμη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που έζησε και δημιούργησε στον τόπο μας. Ο Δημήτρης Ατζέμης άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του ''αποτύπωμά''», είπε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Ο Δημήτρης ήταν ένας σπουδαίος μουσικός που αγαπούσε το χωριό μας, ένας κορυφαίος δάσκαλος του μπουζουκιού που μετέδιδε τις γνώσεις του στα παιδιά μας. Με το καλλιτεχνικό έργο του θα είναι πάντα ανάμεσά μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, και κάλεσε στη σκηνή τον αδερφό του αείμνηστου Δημήτρη Ατζέμη, Νικηφόρο.


Συγκινημένος ο κ. Ατζέμης χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε την διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για την πρωτοβουλία της να τιμήσει την μνήμη του αδερφού του.

Η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, χαιρέτισε την οικογένεια του Δημήτρη Ατζέμη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της συναυλίας, τονίζοντας πως η διοίκηση του δήμου διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της συναυλίας ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Ανδρέας, ένα παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και έμαθε μουσική δίπλα στον Δημήτρη Ατζέμη. Ερμήνευσε δύο τραγούδια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο επόμενος μουσικός σταθμός των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021»  είναι στο Δρυμό στις 30 Αυγούστου 2021 με την θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!