Η ανακοίνωση του Δημάρχου Παύλου Μελά για την απώλεια του Γιώργου Ασλανίδη

 


Η ανακοίνωση του Δημάρχου Παύλου Μελά για την απώλεια του Γιώργου Ασλανίδη

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στο άκουσμα της απώλειας  του Γιώργου Ασλανίδη, Επίτιμου Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Παύλου Μελά  εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

 

‘’Σήμερα ο δήμος Παύλου Μελά θρηνεί…

Ένας δικός μας άνθρωπος, δεν είναι πια μαζί μας. Μέσα σε κλίμα βαθιάς λύπης και συγκίνησης αποχαιρετούμε τον Γιώργο Ασλανίδη.

Πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ιδρυτή και Επίτιμο Πρόεδρο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». Επί σειρά ετών συνεργάτη, φίλο και εξαιρετικό οικογενειάρχη.

Ο Γιώργος ήταν από τους σπουδαίους ανθρώπους του τόπου μας που άφησε πολύ έντονο το στίγμα του. Ευφυής, λιτός, ακούραστος, εργατικός, πολυπράγμων ξεχώριζε για το ήθος του και βάδιζε όλη του τη ζωή με ψηλά το κεφάλι.

Ακόμα και όταν κατάλαβε ότι αντιμετωπίζει έναν ανίκητο εχθρό και το αναπάντεχο πλησίαζε, δεν κάμφθηκε και είδε το τέλος με περίσσια νηφαλιότητα και θάρρος.

«Λίγη πίστη χρειάζεται και εμπιστοσύνη στον Ουράνιο Πατέρα, ο Οποίος για τον καθένα μας έχει τα μυστικά Του» έγραφε λίγο πριν μας αφήσει, δείχνοντας την ακλόνητη πίστη του στον Κύριο μας, τον Πατέρα όλων μας. Αυτή η πίστη ήταν που κουβαλούσε πάντα μαζί του και τον έκανε να προσφέρει ανιδιοτελώς χωρίς διακρίσεις, ενώ παρέμενε πιστός πάντα στις αρχές του, στις αξίες και στα ιδανικά του, στα οποία δεν έκανε εκπτώσεις.

Καλή ανάπαυση Γιώργο.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του’’.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Ασλανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Γιώργος Ασλανίδης είχε αφιερώσει τη ζωή του στην ιεραποστολική διακονία στηρίζοντας επί τρεις δεκαετίες το έργο των ιεραποστόλων στις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα ανέπτυξε σπουδαίο κοινωνικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήταν αδερφός του μακαριστού ιεραποστόλου του Κονγκό, π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Είχε τιμηθεί για την προσφορά του με το οφφίκιο του Άρχοντα Ορφανοτρόφου από το Οικονομενικό Πατριαρχείο και με το οφφίκιο του Άρχοντα των Εκκλησιών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Δομουχτσίδου, με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν ως δωρεά στον λογαριασμό του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415).

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!