Συνελήφθησαν δύο άτομα που ενέχονται σε υπόθεση εκβίασης πατέρα και γιου.

 


Συνελήφθησαν δύο άτομα που ενέχονται σε υπόθεση εκβίασης δύο ημεδαπών αντρών (πατέρα-γιου)

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική καταγγελία για περίπτωση εκβίασης σε βάρος 65χρονου και 31 ετών ημεδαπών (πατέρας-γιος), οδήγησαν στη σύλληψη δύο εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 32 και 42 ετών, κατηγορούμενων για συνέργεια σε εκβίαση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού, ο οποίος και αναζητείται.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 27χρονος άντρας, κατά το χρονικό διάστημα 02-06-2021 έως 23-08-2021, μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των παθόντων και των οικογενειών τους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, ισχυριζόμενος οικονομική οφειλή στενού συγγενικού τους προσώπου.

Απογευματινές ώρες χθες (23-08-2021), έπειτα από επικοινωνία του δράστη μ’ έναν εκ των δύο παθόντων, καθορίσθηκε συνάντηση στην περιοχή του Ευόσμου για την καταβολή συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τόσο ο 32χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση που αντιστάθηκε σθεναρά, όσο και ο 42χρονος ημεδαπός, κατά την παραλαβή των χρημάτων που έγινε κατ’ εντολή του 27χρονου άντρα.

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ηθικού αυτουργού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!