Δώδεκα Εικαστικοί εκθέτουν τα έργα τους στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”

 


Δώδεκα Εικαστικοί εκθέτουν τα έργα τους

στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”

 

         Σε σταυροδρόμι της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας καθίσταται το 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”, όπου 12 εικαστικοί της πόλης εκθέτουν τα έργα τους σε μια μοναδική έκθεση εικαστικών έργων, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τη δημιουργική δράση των καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, σε μια ζωντανή, γεμάτη συμβολισμούς ομαδική καλλιτεχνική “συνύπαρξη” στις εγκαταστάσεις του Πολυλειτουργικού Κέντρου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου” (Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου).

         Η έκθεση, την οποία διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”, στις 27 Σεπτεμβρίου και σε αυτήν συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί:

Αϊδονίδου Εύη, Αριστειδάκη Νατάσα, Δανιήλ Ιωάννης, Κουμλής Κωνσταντίνος, Μιτσέλης Πάνος, Ντζάνη Δήμητρα, Πάλλης Γιώργος, Παμπουκίδου Αθηνά, Σαββοπούλου Νικολέττα, Σαέρ Ελένη, Σιμόπουλος Μάριος, Χρηστινίδης Γιώργος.

         Μετουσιώνοντας καλλιτεχνικά το μήνυμα του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” “Με το Βήμα στην Ελπίδα”, η ομαδική έκθεση εικαστικών έργων καταγράφει και αποτυπώνει την αδήριτη ανάγκη των σύγχρονων καλλιτεχνών για δημιουργία και ελεύθερη έκφραση, σε μια περίοδο που οι έννοιες της ελευθερίας, της πίστης και της ελπίδας είναι επίκαιρες, νοηματοδοτώντας τους σύγχρονες καθημερινούς μας αγώνες  έναντι σε κάθε είδους -ορατή και αόρατη- απειλή.

         Πρόκειται για μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, όπου οι νέοι καλλιτέχνες της πόλης ενώνουν τις  «ανησυχίες» τους, δίνοντάς μας τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα τους  και να τους συντροφεύσουμε στο μοναδικό ταξίδι της εσωτερικής τους περιπλάνησης.

Διάρκεια Έκθεσης: από 13/9/2021 έως 27/9/2021

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πρωινά από 07.00πμ έως 15.00 και τα απογεύματα καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” και των προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου

Πληροφορίες: 2310 771033.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!