Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Ωραιοκάστρου: «Καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!»

 


«Καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!»

 

Αγαπητοί Μαθητές,   

Αγαπητοί Γονείς,   

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί    

   Ακόμη μία σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στην σκιά του covid-19  , ακόμη μία χρονιά θα είναι διαφορετική για όλους τους μαθητές-τριες ,τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

   Θα είναι μία χρονιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπου τα σχολεία μας θα κληθούν να λειτουργήσουν με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, με self test και με εμβολιασμούς.

   Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών θα  επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ευχή όλων μας είναι να μην ξανακλείσουν τα σχολεία και να συνεχιστεί η δια ζώσης διδασκαλία.    

   Τα προβλήματα  όμως παραμένουν,  με τις υποδομές των σχολείων που δεν επαρκούν, ο αριθμός των καθαριστριών με βάση να νέα δεδομένα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας, αίθουσες με μικρή χωρητικότητα, 25 μαθητές στην τάξη, κενά καθηγητών και αρκετά άλλα.

   Ένα νέο σχολείο κόσμημα ( 4 Γυμνάσιο Γαλήνης) δεν έχει παραδοθεί ακόμα στον Δήμο μας. Σε λίγες μέρες 6 αίθουσες διδασκαλίας και με όλα τα προβλεπόμενα εργαστήρια θα γεμίσουν με φωνές των μαθητών της Γαλήνης και θα  λύσει πολλά προβλήματα στέγασης στα Γυμνάσια του Ωραιοκάστρου. Η ταλαιπωρία τους είναι προσωρινή και η αναμονή τους θα ανταμειφθεί με ένα πραγματικά πανέμορφο και λειτουργικό σχολείο. 

   Η απομάκρυνση των κίμπο από το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου και η λειτουργία του πιο παλαιού Δημοτικού σχολείου «Πέτρινο» μας χαροποίησε ιδιαίτερα και σε πολλούς από εμάς, ξύπνησε μνήμες από τα σχολικά μας χρόνια.

  Σιγά σιγά η κατάσταση στα σχολεία μας βελτιώνεται , νέες σχολικές μονάδες  όπως το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου , 6ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, το Δημοτικό Παλαιοκάστρου,  έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα επιλύσουν το πρόβλημα στέγασης οριστικά.

 

 

 

 

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μέσα από το θεσμικό της ρόλο σε συνεργασία με τον Δήμο, την Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές θα συνεχίσει να  διεκδικεί ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας.

Ευχόμαστε σε γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη στις δυνατότητες των παιδιών τους.

 Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές να είναι μία χρονιά γεμάτη από όνειρα, φιλοδοξίες και επιτυχίες.

 Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους.

Ευχόμαστε καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά με ανοικτά  σχολεία.

 

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!