Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχονται 15.500 μαθητές - ΟΔΗΓΙΕΣ

 


Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχονται 15.500 μαθητές -  ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχονται τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου περισσότερους από 15.500 μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

Το Τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον υπόλοιπο υπηρεσιακό μηχανισμό του δήμου προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ουσιαστικές ενέργειες, παρεμβάσεις και συντηρήσεις, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υγιεινή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό.

 

Με τον κατάλληλο συντονισμό από την Αντιδημαρχία Παιδείας και σε άριστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων προσφέρθηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και υγιεινής (αντισηπτικά διαλύματα, τροχήλατες σφουγγαρίστρες,  υγρό γενικού καθαρισμού και τζαμιών, χλωρίνες, πανάκια καθαρισμού με μικροΐνες, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χειροπετσέτες,  σακούλες απορριμμάτων. κ.α.), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και να τηρηθούν οι οδηγίες και οι κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση 96 σχολικών καθαριστριών / καθαριστών στα σχολεία του δήμου μας, ώστε να εξασφαλιστεί ο καθημερινός καθαρισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων σχολικών χώρων. Σε όλες τις καθαρίστριες μοιράστηκαν μέσα ατομικής προστασίας, ρούχα, γάντια, μάσκες  ώστε να ξεκινήσουν την εργασία τους με τα απαραίτητα για την ασφάλειά τους.

Σε ετοιμότητα και οι σχολικοί τροχονόμοι, οι οποίοι για μια ακόμη σχολική περίοδο θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και των συνοδών τους από τις σχολικές μονάδες. Μάλιστα, με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου σεμινάριο για να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις από τους ειδικούς της Τροχαίας.

Οι Σχολικές Επιτροπές μερίμνησαν για την αναβάθμιση του internet των σχολείων για ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ ενισχύθηκαν σχολικές βιβλιοθήκες με νέα βιβλία.

 

 

 

 

Στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στη σύγχρονη εποχή η παιδεία οφείλει περισσότερο από ποτέ να δημιουργεί παιδιά ευτυχισμένα και ευσυνείδητα, που διαθέτουν ανησυχίες για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν. Κι έτσι, όταν πλέον ανοίξουν τα φτερά τους για άλλους δρόμους, να έχουν γεμίσει τις τσάντες τους όχι μόνο με γνώση, αλλά και αρχές, ηθική, αξίες και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις.»

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Επαμεινώνδας Σέγκουλης και Ανέστης Λαζαρίδης και το προσωπικό της Διεύθυνσης και του Τμήματος Παιδείας, με αγάπη, ευθύνη και ενδιαφέρον για τη  μαθητική κοινότητα, εύχονται σε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και γονείς – κηδεμόνες «Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, γνώση και παιδικά χαμόγελα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΜΗΝΥΜΑ Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για τη νέα σχολική χρονιά

https://pavlosmelas.gr/dimarxos_neasxolikixronia20212022/

ΟΔΗΓΙΕΣ της Πολιτείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022

https://pavlosmelas.gr/sxoleiapavlosmelas_neaxronia_odigies/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγιασμών στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

https://pavlosmelas.gr/programma-agiasmwn-2021/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!