Παντελής Τσακίρης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πετάει λάσπη στους νέους ανθρώπους του τόπου μας

 


Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πετάει λάσπη στους νέους ανθρώπους του τόπου μας

Παρότι είμαστε πλέον συνηθισμένοι στην τοπική αντιπολίτευση της λάσπης και του ψέματος, θα περιμέναμε τουλάχιστον να υπήρχε κάποια συστολή, όταν το θέμα αφορά άξιους νέους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι δεν χρωστάνε τίποτα να στιγματίζονται από τη μικροψυχία και την εμπάθεια της κατά τα άλλα άφαντης από παντού δημοτικής παράταξης "αν.α.σ.α.".

Και είναι άλλο πράγμα ένας πολίτης, έστω και ανώνυμα, να έχει έγνοιες ή ερωτήματα για ένα θέμα και άλλο πράγμα να προσπαθεί μία δημοτική παράταξη να κάνει μικροπολιτική και κουτοπόνηρη εκμετάλλευσή του. Κουτόχορτο όμως δεν τρώει κανείς από καμία "αν.α.σ.α".

Τι πραγματικά λοιπόν ισχύει για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων με τίτλο «May the Truth be with you» στην αδελφοποιημένη πόλη του Detmold;

Η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα δεν ήταν προγραμματισμένη και γνωστή σε εμάς, παρά μόνο αφού λάβαμε την πρόσκληση από το Detmold εκτάκτως το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου 2021 και με χρονικό όριο ενημέρωσης της διοργανώτριας αρχής με τα ακριβή ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων για την αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων τους το βράδυ τις 11ης Σεπτεμβρίου. 

Επομένως: ή θα ανταποκρινόμασταν μόλις εντός τριών ημερών στην πρόσκληση ή πολύ απλά δέκα νέοι του τόπου μας θα έχαναν μία ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής σε μία διοργάνωση που θα εμπλούτιζε τις δεξιότητές τους.

Την επομένη λοιπόν, δόθηκε εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή του Δήμου για να συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή της 10ης Σεπτεμβρίου με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης τη συμμετοχή του δήμου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τον καθορισμό των κριτηρίων συμμετοχής. Ακολούθως, ελήφθη ομόφωνη απόφαση και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του δημάρχου προς τους ενδιαφερόμενους. Προκειμένου μάλιστα να γίνει επιτυχώς η δημοσίευση της πρόσκλησης χρειάστηκε να εργαστούμε και βράδυ, όπως και το Σάββατο, ακριβώς για να μη χαθεί η ευκαιρία για τους νέους του τόπους μας. Η διαδικασία επιλογής, τέλος, για την οποία εκτοξεύεται η λάσπη, ήταν κατά σειρά προτεραιότητας, διότι απλούστατα δεν υπήρχε χρόνος για κάτι άλλο. Οι πρώτες δέκα έγκυρες αιτήσεις λοιπόν επιλέχθηκαν, και ταχύτατα η διοργανώτρια αρχή έκλεισε τα αεροπορικά τους εισιτήρια το βράδυ του Σαββάτου.

Πάει πολύ η ταχύτητα, η ευελιξία και η αποφασιστικότητα δράσης να διαστρεβλώνονται ως δήθεν μεροληψία και οι ίδιοι γνωστοί-άγνωστοι να κατασυκοφαντούν μονομιάς τους νέους ανθρώπους του δήμου μας. Οι νέοι όμως έχουν και κριτήριο αξιολόγησης και έχουν και μνήμη. Θα θυμούνται πολύ καλά ποιοι και με ποια κίνητρα βρίσκονται απέναντι στην προκοπή και την εξωστρέφειά τους. Η διοίκησή μας παραμένει αταλάντευτα και με πράξεις στο πλευρό τους.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!