Νίκος Νίτσας «Πιο επίκαιρη παρά ποτέ η φετινή ετήσια δράση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης #εμβολιαΖΩ…»

 


Νίκος Νίτσας «Πιο επίκαιρη παρά ποτέ η φετινή ετήσια δράση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης #εμβολιαΖΩ…»

 
Αφιερωμένη στην ασφάλεια και αξιοπιστία των εμβολιασμών είναι η φετινή συμμετοχή του ΙΣΘ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενείται, από το 2017 ως σήμερα, και το #εμβολιαΖΩ. Να θυμίσουμε ότι πέρσι λόγω των μέτρων αναχαίτησης της άγνωστης και θανατηφόρας νόσου, η συγκεκριμένη δράση του συλλόγου «μεταλλάχθηκε» σε #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν πολίτες και μέλη του ΙΣΘ, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, για όλες τις παραμέτρους κι όλα τα μέτρα προστασίας, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κάτι που συνέβη και για άλλους πανδημικούς ιούς, σώζοντας εκατομμύρια ζωές.
 
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, χειρουργός οφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας «οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ έχουν στο επίκεντρο τους συναδέλφους που έβαλαν πλάτη σε όλες τις δομές υγείας, στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών νόσησαν σοβαρά ή και ορισμένοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή της αν και την έδιναν με επιτυχία για εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους τους. Φέτος ο ΙΣΘ δίνει το λόγο στους διευθυντές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μιλούν όχι μόνο για την αντιμετώπιση της covid19 αλλά και όσα τους συγκλόνισαν» 
 
Στο αφιέρωμα του #εμβολιαΖΩ_4 και του ΙΣΘ κάνουν κατάθεση ψυχής οι Ελένη Αντωνιάδου διευθύντρια ΜΕΘ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", Γλυκερία Βλαχογιάννη διευθύντρια ΜΕΘ "ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ", Ελένη Γκέκα διευθύντρια ΜΕΘ "ΑΧΕΠΑ", Νίκος Καπραβέλος διευθυντής Β΄ΜΕΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ", Μηλίτσα Μπιτζάνη διευθύντρια Α΄ΜΕΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ", Ελένη Μουλούδη διευθύντρια ΜΕΘ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ", Ευάγγελος Πέρτσας  διευθυντής ΜΕΘ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ", Σουζάνα Ανίσογλου διευθύντρια ΜΕΘ Θεαγενείου, Γιάννης Κατσιαδράμης διευθυντής ΜΕΘ 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης η κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά Υπεύθυνη Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΠΙΣ πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
 
 
Γιατροί που νόσησαν απαντούν σε ερωτήσεις
 
Στο πλαίσιο πάντα του φετινού #εμβολιαΖΩ και της αδιάκοπης προσπάθειας επιστημονικής ενημέρωσης κόντρα στον σκοταδισμό, γιατροί που νόσησαν από κορωνοιό θα μιλήσουν για όσα βίωσαν στις ΜΕΘ και στη θέση των ασθενών. Κάθε μέρα από Δευτέρα 13 ως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17:00 θα υπάρχει σχετική Livestreaming μετάδοση των μαρτυριών αυτών, στην ιστοσελίδα και τη σελίδα Facebook του ΙΣΘ  https://isth.gr/ . Θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για το πώς ένιωσαν όταν έμαθαν ότι κόλλησαν; Τι ζήτησαν από το γιατρό τους; Ποιες οδηγίες ακολούθησαν; Σήμερα ύστερα από το τέλος της περιπέτειας τους τι έχουν να πουν για τον εμβολιασμό όσων δεν το έχουν πράξει; Τι θα συμβούλευσαν στους ανεμβολίαστους; Τι απαντούν σε όσους αρνούνται τη διασωλήνωση; Η ζωή τους πόσο έχει αλλάξει; Ποια στιγμή θα τους μείνει ανεξίτηλη στη ψυχή και στη μνήμη τους; Οι νέοι γιατροί και γενικότερα όσοι εργάζονται στην υγεία σε τι θα πρέπει να εστιάσουν; Η πανδημία άλλαξε την ιατρική όπως τη γνωρίζαμε;
 
Η ηγεσία του υπουργείου υγείας στο περίπτερο του ΙΣΘ
 
Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ θα κάνει ο υπουργός υγείας Αθανάσιος Πλεύρης το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:30 στο Περίπτερο 15, stand 11 και θα συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν λάβει πρόσκληση για ευνόητους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Αμέσως μετά θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή και του υπουργού υγείας Αθανάσιου Πλεύρη, της αν. υπουργού υγείας  Μίνας Γκάγκα και της υφυπουργού υγείας Ζωής Ράπτη για τις «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ» (αίθουσα Α, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο περίπτερο 8, στο 2ο όροφος των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ) 
 
«Covid-19 Update»
 
Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 19:00 ως τις 21:00 κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αναχαίτιση της πανδημίας με την καθοριστική συμβολή των εμβολίων. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες:
 
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Νικόλαος Νίτσας
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Θεόδωρος Δαρδαβέσης
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εμμανουήλ Ροϊλίδης         
Καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Γ' Παιδιατρική Κλινική Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης       
 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ: 
Αθανάσιος Πλεύρης          
Υπουργός Υγείας    
Μίνα Γκάγκα           
Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας          
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Πρόεδρος Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου  
 
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ
Σωτήρης Τσιόδρας
Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος
Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ - ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ
Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον Κορωνοϊό
 
Θεοκλής Ζαούτης
Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!