Σ. Αναστασιάδης: Ιστορικών διαστάσεων η Συμφωνία με τη Γαλλία

 


Σ. Αναστασιάδης: Ιστορικών διαστάσεων η Συμφωνία με τη Γαλλία

 

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 υποστήριξε πως η συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας είναι Ιστορικών διαστάσεων που θωρακίζει τη Χώρα σε μεγάλο βαθμό έναντι οποιασδήποτε απειλής.

 

« Μιλάμε για μία συμφωνία Ιστορικών διαστάσεων που θωρακίζει τη Χώρα σε μεγάλο βαθμό έναντι οποιασδήποτε απειλής , που κατά ορισμένους είναι η μεγαλύτερη στιγμή για τη Χώρα μετά την είσοδό μας στο ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε,

« Δεν έχουν υπογραφεί άλλες τέτοιες συμφωνίες ούτε από τη Χώρα μας , ούτε από άλλες Χώρες, όπου να προβλέπεται από τα δύο μέρη να παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και στρατιωτική συνδρομή,   εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο»

 

Για το μήνυμα που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, αναφορικά με τη σημαντικότητα της συμφωνίας Ελλάδας/Γαλλίας τόνισε:

 

« Υπάρχουν ήπιοι βουλευτές των άλλων κομμάτων που δεν διακατέχονται από σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή και στέκονται με μία κριτική στάση απέναντι στη συμφωνία. Αυτοί εκτιμούν ότι είναι μία πολύ καλή συμφωνία για τη Χώρα, η οποία επειδή έχει και τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή. Και γι αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Ο Πρωθυπουργός έκανε πολύ σωστά και απηύθυνε μήνυμα στους βουλευτές, διότι σήμερα έχουμε μία Ιστορική συνεδρίαση στη βουλή, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και η Ιστορία θα το καταγράψει αυτό»

 

Για την προμήθεια των Γαλλικών φρεγατών και όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε:

 

« Ο κ. Τσίπρας πολύ καλά γνωρίζει ότι τα τρία αυτά πολεμικά πλοία τύπου Belharra αγοράστηκαν στην καλύτερη δυνατή τιμή, χαμηλότερη από ότι αρχικά συζητούσαν οι δύο Χώρες  και θα παραδοθούν σε χρόνο- ρεκόρ. Παρακολούθησα όλη τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπου συμμετείχα και με παρέμβασή μου. Είδαμε δύο τάσεις , κάτι που επισήμανε και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην παρέμβασή του. Η μία του εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κατρούγκαλου η οποία ήταν πολύ συναινετική και ήπια, ο οποίος συμφωνούσε ότι είναι μία πολύ καλή Συμφωνία για τη Χώρα, αλλά έθετε τους δύο όρους που γνωρίζετε και περιμένει τη συζήτηση στην Ολομέλεια σήμερα. Υπήρχε και η άλλη τάση του κ. Φίλη , ο οποίος πήρε τον λόγο,  ήταν εναντίων της Συμφωνίας σε βαθμό που εμμέσως πλην σαφώς έλεγε ότι η Χώρα δεν πρέπει να εξοπλίζεται »

 

 Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το ότι η κάθε Χώρα θα πρέπει να στέλνει πρώτα η ίδια το μήνυμα ότι προασπίζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα ανέφερε:

« Η Συμφωνία αυτή περιλαμβάνει και αυτή τη διάσταση και έρχεται σε συνέχεια της αγοράς των 24 μαχητικών Rafale, με τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες , θωρακίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και τονώνει την αποτρεπτική ικανότητά τους. Αλλάζει τις ισορροπίες  στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, και αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις της Τουρκίας»

 

Για την αποπομπή του κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Ν.Δ. υπογράμμισε:

« Η συζήτηση που έγινε στη βουλή ήταν πάρα πολύ συναινετική, και βεβαίως σε τέτοιες συνεδριάσεις θα πρέπει να επικρατεί το συναινετικό πνεύμα. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες και είναι λογικό διότι ο καθένας βλέπει από διαφορετική σκοπιά τα πράγματα και από διαφορετική ιδεολογική πλευρά. Επομένως η συζήτηση δεν πρέπει να παρεκτρέπεται. Ο κ. Μπογδάνος δυστυχώς ήταν λίγο επιθετικός.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν γίνονται δεκτές  απόψεις, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας, που παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, που ξεπερνούν τα όρια»

VIDEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=DCFai5harls


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!