Συμβολική Φωταγώγηση Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης για τον Καρκίνου του Μαστού

 


Συμβολική Φωταγώγηση Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης για τον Καρκίνου του Μαστού

 

            Με τη δύναμη της τέχνης να ενισχύει τον αγώνα κατά της σύγχρονης μάστιγας, τον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού “ντύνει” με ροζ χρώμα όλον τον μήνα Οκτώβριο το σύγχρονο Πολυλειτουργικό Κέντρο, φωταγωγώντας το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στην κεντρική οδική αρτηρία της Μοναστηρίου (οδός Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου).

            Η φωταγώγηση του κτιρίου, που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί μια πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Τάνιας Κιουμουρτζίδου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 7.30μμ, σε μια συμβολική δράση που έχει ως στόχο τη διάδοση του μηνύματος για τη σωτήρια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

            Παράλληλα κατά τη διάρκεια όλου του Οκτωβρίου, που έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, στο φουαγιέ του Πολυλειτουργικού Κέντρου θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το “Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης” έκθεση φωτογραφίας, με έργα που ενώνουν την τέχνη της φωτογραφίας με την τέχνη της ζωής, αφιερωμένα στις  μαχήτριες του καρκίνου του μαστού.

            “Σε μια συμβολική κίνηση, κάνοντας ροζ το κτίριο του Πολυλειτουργικού Κέντρου  του Δήμου μας, μεταφέρουμε σε όλη την πόλη το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορούν να σώσουν ζωές. Μια νόσος η οποία, παρότι πλήττει μία στις οκτώ γυναίκες σε όλο τον κόσμο, μπορεί να προληφθεί και με τα σύγχρονα όπλα της επιστήμης να θεραπευθεί. Ας καταπολεμήσουμε τον φόβο και ας αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αισιοδοξία, δύναμη και γνώση, ενώνοντας τις δυνάμεις μας ώστε το μήνυμα της πρόληψης να δυναμώσει ακόμη περισσότερο” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 

           


“Η δύναμη της τέχνης και της εικόνας ενώνεται με την τέχνη της ζωής και με αφορμή τη θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνουμε αυτή τη συμβολική δράση προάγοντας το μήνυμα της πρόληψης μέσα από την τέχνη” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου και πρόσθεσε:“Η Τέχνη υπηρετεί υψηλά κοινωνικά μηνύματα, προβληματίζει, ευαισθητοποιεί και αφυπνίζει, δρώντας ως μια αδιάβλητη δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλες τις προσωπικές μας καταιγίδες”.

“Ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού μας θέλει ενωμένους, για αυτό είναι ανάγκη να κάνουμε την πρόληψη στάση ζωής. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας στέλνοντας το μήνυμα ότι οι γυναίκες δεν είναι μόνες σε αυτόν το δύσκολο αγώνα και ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές” τόνισε το μέλος  του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Τάνια Κιουμουρτζίδου.

            Σημειώνεται ότι το κτίριο του Πολυλειτουργικού Κέντρου θα παραμείνει φωταγωγημένο έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα είναι επισκέψιμη η έκθεση φωτογραφίας, με πορτρέτα γυναικών που αναμετρήθηκαν με τον καρκίνο του μαστού (Ημέρες και ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 15.00).

 

 

***Θερμές ευχαριστίες στο χορηγό της φωταγώγησης «Albero Café»  του κ. Χρήστου Αντίνου.

Επίσης την εταιρία «Blow balloons» του κ. Σαραμουτζή  και το «Άρτος & Γλυκό» του κ. Μπάτζιου για την υποστήριξη τους στην τελετή έναρξης της έκθεσης φωτογραφίας.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!