ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Α΄ Θεσσαλονίκης για την 79η Επέτειος του Γοργοποτάμου: Τιμή & δόξα στην Εθνική Αντίσταση

 


79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Εβδομήντα εννιά χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοεμβρίου 1942από τις ενωμένες ανταρτικές δυνάμεις της ΑντιφασιστικήςΑντίστασης, αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Α΄ Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης σ. Δώρα Αυγέρη -αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας -  κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη νέα παραλία.

Τίμησε επίσης τη μνήμη των 13 αδικοχαμένων συμπατριωτών μας που έπεσαν θύματα μιας ‘ξεχασμένης’ νάρκης – προβοκάτσιας κατά τον πρώτο επίσημο εορτασμό της επετείου του Γοργοπόταμου στις 29 Νοεμβρίου 1964.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοεμβρίου 1942 από τις ενωμένες δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, σε συνεργασία με Άγγλους σαμποτέρ, αποτέλεσε ορόσημο του αγώνα εναντίον των κατακτητών. Έπληξε καίρια το γόητρο του Άξονα, δυσχέρανε τις κινήσεις και τον εφοδιασμό των δυνάμεών του, ενδυνάμωσε το αδούλωτο φρόνημα του ελληνικού λαού και υπήρξε υπόδειγμα αντιστασιακής δράσης για τους αγωνιζόμενους εναντίον του φασισμού και του ναζισμού λαούς της Ευρώπης.

79 χρόνια μετά αξιώνουμε και προσμένουμε την απόδοση των απαράγραπτων γερμανικών οφειλών προς αποζημίωση και επανόρθωση των τεράστιων ανθρώπινων απωλειών, των ολοσχερών καταστροφών και της λεηλασίας, που διέπραξαν τα κατοχικά στρατεύματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Για τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καλούμε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να αναλάβει την ευθύνη της ως οφείλει, ως ‘καθολικός διάδοχος του Γ΄ Ράιχ’.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για τη δικαίωση της Αντίστασης και των θυσιών της χώρας μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!