Για πρώτη φορά ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

 


Για πρώτη φορά ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Για πρώτη φορά ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ».

Η συμμετοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη, με στόχο να αναδειχθούν τα οχυρά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία εντοπίζονται σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η δημοτική αρχή προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης - Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ), προκειμένου να συντηρηθούν και να αναδειχθούν τα οχυρά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το έργο είναι σε εξέλιξη, ώστε τα οχυρά να γίνουν επισκέψιμα.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, κατέθεσε στεφάνι στο Ελληνικό Μνημείο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, αποτίνοντας φόρο τιμή στους Έλληνες πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία. Εκείνη την περίοδο σημαντικές μάχες έλαβαν χώρα σε πεδία εντός των σημερινών διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Ως διοίκηση αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε τα οχυρά που υπάρχουν στον Δήμο Ωραιοκάστρου και να δημιουργήσουμε ένα ιστορικό πάρκο, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης συμμετείχε επίσης στις τελετές κατάθεσης στεφάνων που έγιναν στα Συμμαχικά Κοιμητήρια στον Τομέα της Δημοκρατίας της Σερβίας, στον Τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στον Τομέα της Ιταλικής Δημοκρατίας, στον Τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου και στον Τομέα της Γαλλικής Δημοκρατίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!