Επιστολή διαμαρτυρίας και προτάσεις του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος λόγω της απαγόρευσης της μουσικής

 


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και προτάσεις του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος για τα μέτρα περί απαγόρευσης μουσικής. Συγκεκριμένα  αναφέρουν:

Προς

Τον Πρωθυπουργό, κύριο Μητσοτάκη

Τον Υπουργό Εργασίας, κύριο Χατζηδάκη

Τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Γεωργιάδη

 

Κοινοποίηση προς

Την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη

Το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κύριο Γιατρομανωλάκη

 

Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμη κυρία,

Δύο χρόνια αναμονής. Δύο χρόνια ανεργίας. Δύο χρόνια διαμαρτυρίας. Δύο χρόνια πόρτες και αυτιά κλειστά. Οι εισηγήσεις των ειδικών είναι γνωστές από καιρό. Η εκτίναξη των κρουσμάτων επίσης. Κι όμως, για την κυβέρνηση, μόνος υπεύθυνος είναι ο κλάδος της μουσικής. Αυτός καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος της πανδημίας και της κυβερνητικής ολιγωρίας. Το έχουμε πει πολλάκις και θα το ξαναπούμε:

1. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την έλλειψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων.

2. Η μουσική δεν είναι μόνο μέσο διασκέδασης. Είναι κυρίως μέσο αγωγής της ψυχής και της σκέψης.

3. Δεν τοποθετούμαστε ενάντια στην προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν αντέχουμε όμως άλλο την απαγόρευση εργασίας.

 

Σε μια εποχή που το κόστος των πάντων - από είδη πρώτης ανάγκης μέχρι την ενέργεια - έχει διπλασιαστεί, εσείς επιμένετε να μας αφήνετε στην ανεργία και, μάλιστα, απροειδοποίητα και χωρίς καμία πρόβλεψη για αποζημίωση. Απαιτούμε:

 

1. Τη συνολική αποζημίωση του κλάδου (συμπεριλαμβανομένων όσων εγγράφηκαν στο μητρώο μετά τις 10/1/21) με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

2. Την άμεση καταβολή των δώρων και των ενσήμων του 2021 σε όλους τους δικαιούχους, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να βγουν στο ταμείο ανεργίας.

3. Επέκταση και ένταση των δωρεάν τεστ για ιχνηλάτηση στην κοινότητα.

4. Ενίσχυση του ΕΣΥ ακόμη και με άμεσες επιτάξεις.

Τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεργία του κλάδου μπορείτε, όπως προτείνουμε εδώ και καιρό, να τα αντλήσετε από το σύστημα Εργάνη. Επιπλέον, από το Εργάνη θα μπορέσετε αποδεδειγμένα να διαπιστώσετε ότι τα νέα και απροσδόκητα μέτρα στραγγαλίζουν την παραμικρή ελπίδα των μουσικών για εργασία τις ημέρες των εορτών.

 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 29/12/2021 ουσιαστικά παύουν το δικαίωμα μας στην εργασία. Απαιτούμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τους συναρμόδιους Υπουργούς, πράγμα για το οποίο θα συντονιστούμε με όλους τους μουσικούς συλλόγους που υπάρχουν ανά την Ελλάδα.

 

Με τιμή

Για το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

 

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Ζερβουδάκης                            Η Γενική Γραμματέας, Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του ΔΣ

Δημήτρης Σφίγγος         Δημήτρης Μυστακίδης           Γιώργος Καζαντζής

Βασίλης Πρατσινάκης    Χρήστος Παπαδόπουλος    Μαρία Φραγκούλη     Ηλέκτρα Καράλη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!