ΕΛΤΕΕ Aνατ. Θεσ/νίκης: - Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

 


Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, το προεδρείο της ΕΛΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμά Μπαχαράκη.

Θέσαμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας στα βασικά θέματα που αφορούν τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης.

1.      Έξαρση κρουσμάτων Covid στα σχολεία και τρόπος λειτουργίας των ΕΠΑΛ σε περίπτωση που ανασταλεί η δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία (ειδικές ρυθμίσεις για τα εργαστηριακά μαθήματα).

2.      Υποβάθμιση και δυσφήμηση του θεσμού της μαθητείας των ΕΠΑΛ. Έγκριση μόλις 13 τμημάτων από τα 70 που έχουν δημιουργηθεί στην περιφέρεια, με πολύ κόπο και επιμέλεια από τους συναδέλφους, τα σχολεία και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ΚΜ.

3.      Μεταβολές σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ (καταργήσεις/συγχωνεύσεις – ιδρύσεις νέων σχολείων/ειδικοτήτων).

4.      Οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων να γίνονται κατά προτεραιότητα στα ΕΠΑΛ για τη διδασκαλία μαθημάτων ειδικότητας και όχι όπως τώρα που καλύπτονται κατά προτεραιότητα τα κενά «τεχνολογίας» στα Γυμνάσια.

5.      Με την κατάργηση των ΤΕΙ καταργήθηκε και το ποσοστό 20% πρόσβασης σε αυτά των αποφοίτων ΕΠΑΛ. Εφόσον ενσωματώθηκαν στα Πανεπιστήμια, το ποσοστό εισαγωγής 20% πρέπει να επανέλθει.

6.      Ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης των ΕΠΑΛ καθώς φέρουν δυσανάλογο μεγάλο φορτίο σε σχέση με τα ΓΕΛ, Γυμνάσια, κλπ (διαχείριση αρχείων παλαιών σχολών ΤΕΕ, αυξημένες ανάγκες μαθητών και αποφοίτων λόγω προκηρύξεων και επαληθεύσεων τίτλων πτυχίων, μαθητεία, κλπ)

 

 

Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, είχε πλήρη γνώση των θεμάτων που απασχολούν την ΤΕΕ, δεσμεύτηκε να εισηγηθεί θετικά όποτε του ζητηθεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ακόμη και να προωθήσει τις προτάσεις μας στο Υπουργείο.

Για το θέμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων σχολείων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ - ΕΝΕΓΥΛ, μας διαβεβαίωσε ότι δεν του προτάθηκε τίποτε τέτοιο για λειτουργούντα σχολεία της ΤΕΕ και ο ίδιος δεν εισηγήθηκε καμία τέτοια πρόταση στο Υπουργείο.

 

 

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!