Καλαμαριά: Συγχαρητήρια του δημάρχου Καλαμαριάς στη νοσηλεύτρια που έσωσε ηλικιωμένο με απινιδωτή του Δήμου

 


Τη νοσηλεύτρια που έσωσε τη ζωή ενός 72χρονου έξω από το  Κέντρο Υγείας Εθνικής Αντιστάσεως, χρησιμοποιώντας απινιδωτή του Δήμου Καλαμαριάς, υποδέχτηκε στο γραφείο του για να τη συγχαρεί, ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Το ότι σώθηκε μία ζωή με τη χρήση του απινιδωτή είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να παρακινήσει κι άλλους συμπολίτες μας να εκπαιδευτούν στην  ΚΑΡΠΑ, έτσι ώστε όταν κριθεί αναγκαίο, να δώσουν τις πρώτες βοήθειες», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η κα Παναγιώτα Ντέντα εργαζόταν στο εμβολιαστικό κέντρο, του Κ.Υ Εθνικής Αντιστάσεως όταν ενημερώθηκε πως ένας ηλικιωμένος άντρας, που είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του για εμβολιασμό, είχε καταρρεύσει έξω και είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Έσπευσα στο σημείο κι εφάρμοσα το πρωτόκολλο της ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) το βλέπω, ακούω αισθάνομαι. Διέγνωσα ότι είναι σε ανακοπή, οπότε άρχισα να κάνω συμπιέσεις. Χρησιμοποίησα τον απινιδωτή που βρήκα μπροστά μου, τον οποίο είχε τοποθετήσει ο Δήμος» περιέγραψε η νοσηλεύτρια και συνέχισε: «Ήταν συγκινητικό. Υπήρχε πολύς κόσμος. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ και τον συνδέσανε στο μόνιτορ, μου έκαναν νόημα «συγχαρητήρια έχει σφυγμό». Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί κι εγώ να κλαίω. Ούτως ή άλλως είναι κρίσιμη η στιγμή, όταν έχεις μια ζωή στα χέρια σου» είπε συγκινημένη.

Ο κ. Δαρδαμανέλης συνεχάρη την κα Ντέντα για την ψυχραιμία της και την αποτελεσματικότητά της, ενώ η νοσηλεύτρια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς για την πρωτοβουλία να εντάξει την πόλη στο Heart Safe Cities, καθώς η ίδια πιστοποιήθηκε μέσω αυτού του προγράμματος του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμαριά έχουν τοποθετηθεί 43 απινιδωτές σε στρατηγικά σημεία του Δήμου, ώστε να υπάρχει πρόσβαση όταν παραστεί ανάγκη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!